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
auto
2024. 04. 24. szerda

Már csak így kaphatsz korlátlan Supercharger használatot az új Tesládhoz

elektromos autó

Sokan rajongunk a Tesláért, s tudjuk, ennek a márkának köszönhetjük, hogy megmutatta a világnak, igenis lehet olyan, használható elektromos autót gyártani amiről az emberek álmodoznak.  Sokan gondoljuk úgy, hogy a Tesla nélkül a többi autógyártó nem tartana villanyautó fejlesztés terén ott ahol ma tart.

De kevesen gondolunk bele, az autó rengeteg egyedülálló funkciója mellett a Tesla egyik legfontosabb fejlesztése, az ami miatt egyelőre az összes többi villanyautó gyártó eltörpül mellette. Ez pedig nem más mint a folyamatosan, és egyre nagyobb ütemben bővülő Supercharger hálózat. A Supercharger hálózatnak köszönhető, hogy az autó hatótávján túl is egyszerűen, könnyedén vállalható kompromisszummal váltja ki belső égésű motorral szerelt társait a mindennapokban. Hiába ígérget jelenleg más gyártó megközelítő vagy akár hasonló nagyságrendű hatótávot, a Superchargerek nyújtotta szabadságot a jelenleg elérhető villámtöltők nem tudják pótolni.

A Teslák használatával „megspórolt” CO2 kibocsátás világszerte. (forrás: Tesla.com)

Hogy mi a különbség? Egyrészt a Superchargerek 120 kW teljesítménnyel töltenek, míg a CHAdeMO, CCS és Type2 villámtöltők legfeljebb 50 kW-ot tudnak leadni. Másfelől a Supercharger hálózat kiépítésére, a Tesla az eladott autók árának egy részét elkülöníti, abból folyamatosan bővíti azt. A villámtöltőket pedig a legkülönbözőbb vállalkozások vagy állami szervek telepítgetik, óvatósan egyensúlyozva az állami dotációk és egy távlati megtérülés reménye között.

Európai Tesla Supercharger hálózat. Pirossal a már működő, szürkével a tervezett töltők. (forrás: Tesla.com)

Ráadásul a Superchargereket a Teslák tényleges használata alapján telepítik, ritkább esetben 4, de inkább 6-10 állással, s már nem ritkák a 20 állásos töltők sem. Európában és Észak-Amerikában a 40 állásos, Kínában viszont az 50 állásos töltő a jelenlegi csúcs. Viszont a villámtöltőket – néhány ritkának számító példától eltekintve – egyesével telepítik, így a többi autóval nagyobb eséllyel áll fenn a kockázata annak, hogy útközben sorba kell majd állni a töltésért.

A Tesla egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy megszünteti az újonnan gyártott autókhoz járó korlátlan ingyenes Supercharger használatot. Ez azt jelenti, hogy aki most rendeli meg a Tesláját, az nem használhatja már korlátlanul és teljesen ingyen a Supercharger hálózatot. A gyártó minden Model S és Model X tulajdonosnak évi 400 kWh energiához ad ingyen kreditet, ami nagyjából 1600 km megtételéhez elegendő. Az ezen felül elhasznált energiáért az autók tulajdonosainak fizetniük kell.

Még van öt ingyenes és korlátlan Supercharger töltést biztosító kuponunk! Vigyétek!

Van azonban egy utolsó kiskapu, amivel a most megrendelt Tesla Model S-ek és Model X-ek is megkaphatják a Supercharger korlátlan használatának lehetőségét. 2018. január 31-ig minden jelenlegi Tesla tulajdonosnak lehetősége van ugyanis 5 új vevőnek biztosítani az ingyenes Supercharger töltést. A Villanyautósok Közössége is rendelkezik még 5 ilyen „kuponnal”, ami a Teslánál való autórendelésnél váltható be. Sajnos a már megrendelt autókra nem vonatkozik, de aki még nem adta le a rendelését, annak mindenképpen érdemes használnia. Fontos tudni, hogy a felkapott vloggerek referral kódjaira már nem jár korlátlan ingyenes Supercharger használat, hiszen az öt kuponjukat ők már réges-rég elosztogatták.

A kód Model S és Model X vásárlásakor váltható be. (forrás: Tesla.com)

Persze ahhoz, hogy ez egy igazi játék legyen, a Tesla a kódjukat felajánló tulajdonosokat is megjutalmazza. Ha valakinek mind az öt kódját felhasználják, akkor az illető meghívást kap a Tesla következő termékbemutató eseményére, ahol elsők között próbálhatja ki a cég újdonságát. Ha az alábbi linken keresztül öten rendelnek Tesla Model S-t vagy Model X-et, akkor a Villanyautósok.hu tudósítója is kijuthat a következő Tesla termék (ki tudja, akár a Model Y) bemutatójára.

Ha tehát a következő hetekben Teslát rendelnél, akkor használd a http://ts.la/gbor8951 linket! A linkkel korlátlan és ingyenes Supercharger használatot nyersz, és hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a Villanyautosok.hu-n elsőkézből számolhassunk be a Tesla következő nagy dobásáról. Ráadásul a Supercharger szolgáltatásait idén karácsonytól már a két magyarországi Superchargeren is élvezheted.

http://ts.la/gbor8951

Villanyautósok