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
auto
2024. 04. 18. csütörtök

A Tesla elektromos autóit működtető szoftverhez folyamatosan érkező kisebb over-the-air javítások után most megjelent a közelmúlt legnagyobb szoftverfrissítése, a 9.0-s főverzió, mely számos újdonságot és egyszerűbb kezelhetőséget eredményező finomítást tartogat a 2016-os 8.0-s rendszerhez képest azok számára, akik felcsatlakoznak az internetre autójukon keresztül. Az új verzióval járó funkciókról az elmúlt napokban már számos információ és felvétel kiszivárgott, azonban a Tesla immáron hivatalosan is bejelentette, hogy a frissítés megindult a globális flotta felé, és rövid videókkal mutatta be a Twitteren a legfontosabb változásokat.

Az egyik, talán a legjobban várt újdonság a Dash Cam, amely valamennyi Model S, Model X, és Model 3 tulajdonos számára elérhető lesz, akinek a 2017 augusztusában megjelent 2.5-ös Autopilot hardver fut a villanyautójában. Az előre néző fedélzeti kamerával rögzíthetjük az úton előttünk történő eseményeket, mindössze egy FAT32-re formázott, legalább 1,8 GB-nyi szabad hellyel rendelkező USB flash drive-ra van szükségünk. A rendszer egyelőre még nem tökéletes, és számos szempontból elmarad más gyártók Dash Cam alkalmazásaitól: nincs például lehetőség felvételt készíteni, amikor az autó használaton kívül van, így nem lehet rögzíteni a leparkolt állapotban lévő potenciális baleseteket, vagy ha éppen valaki a jármű körül ólálkodik. Menet közben maximum 10 perc hosszú felvételeket tudunk rögzíteni, melyeket nem tudunk interneten keresztül lementeni, csupán a külső merevlemezről férhetünk hozzá, de vélhetően ez a funkció is folyamatosan fejlődni fog a jövőben.

Frissült a Tesla mobiltelefonos applikációja is, amivel ezentúl telepíteni tudjuk a villanyautóhoz megjelenő szoftverfrissítéseket anélkül, hogy a kocsiban lennénk. Amennyiben az alkalmazáson keresztül tervezzük meg az útvonalat, ezt könnyedén megoszthatjuk a jármű navigációs rendszerével, valamint a médiavezérlőkhöz is bármelyik utas hozzáférhet a Tesla app-on keresztül.

Megújult a felhasználói interfész, egyszerűbben navigálhatunk az alkalmazások között, és a klíma be-, és kikapcsolásához sem kell többé az egész klímavezérlő menüt megnyitni.

A vezetéstámogató rendszer szempontjából a legfontosabb, Navigate on Autopilot elnevezésű frissítésre még néhány hetet várni kell, ám mikor megérkezik, ez lesz az eddigi legnagyobb újítás, ami a teljes önvezetés felé fogja terelgetni az Autopilot funkciót. E frissítés lényege, hogy az eddiginél merőben intelligensebb módon biztosít biztonságos és kényelmes közlekedést a vezető számára, önállóan – de a sofőr felügyelete mellett – elvégezve az autópályáról való le-, és felhajtást, sávváltást és előzést. A 9.0-s frissítés azonban már Full 360° View támogatással érkezett, azaz a Teslák mind a 8 külső kamerája aktívan kémleli a jármű körüli környezetet, rálátást biztosítva az eddig csupán az ultrahangos szenzorok által figyelt holtterekre. A kijelzőn pontosabban jelennek meg a különböző kategóriájú járművek, így például egyértelművé vált, hogy biciklis, motoros, kisteherautó, vagy kamion akar minket megelőzni. Az Enhanced Navigation Routing részletesebb információval lát el a közelgő kanyarokról és autópálya-kijáratokról, az Obstackle-Aware Acceleration pedig lekorlátozza az autó gyorsulását, amikor valamilyen akadályt érzékel az úton, elkerülve annak lehetőségét, hogy a sofőr véletlenül gyorsítani kezd a fékezés helyett.

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.