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
auto
2024. 04. 25. csütörtök

Elon Musk megint a bolondját járatja a világgal

elektromos autó

A Tesla Model Y péntek hajnali premierje kapcsán akadt pár csalódott hang az interneten, mert elmaradt az a bizonyos „one more thing”, a meglepetés bejelentés a bemutató végén. A legcsalódottabb talán maga Elon Musk lehetett, mivel meglepetés az volt, csak senki nem vette észre.

Szabad a gazda?

Az Y bemutatóját követően Twitteren viccelődött valaki azon, hogy az a bizonyos meglepetés nem volt más mint Elon cipője. A videón az nekem is feltűnt, hogy fekete-piros Nikeban van, ami érdekes választás volt, de amolyan laza szilícium völgyi tech milliárdos hóbortnak tűnt. Pedig nem is akármilyen cipők voltak azok, mivel egy nagy piros Tesla „T” volt az orrukra varrva.

Csakhogy nem ez volt a turpisság, Musk sejtelmesen annyit fűzött a cipős képhez, hogy „valóban volt ott valami, csak senki nem vette észre”.

Ekkor már előkerültek a különböző netes fórumokon olyan hangok, hogy amikor a tévéközvetítés véget ért, egy pillanatra felvillant valami a központi kivetítőn, de nem volt erről semmi képi bizonyíték. Musk egy napig hagyta találgatni és kombinálni az internet népét, míg végül Twitteren közzé tette azt a bizonyos képet –  ami persze csak olaj volt a tűzre.

Hogy nézhet ki a Tesla pick-up?

Kevés olyan CEO van a világon aki egy twitter-üzenettel, egy alig kivehető képpel úgy fel tudja bolydítani az internetet mint Musk. A fenti fotó erre tökéletesen alkalmas volt – más hasznát nem vesszük. Persze találgatni mindig izgalmas dolog és néha rendkívül kreatív a jónép, úgyhogy alább közlünk egy válogatást a legérdekesebb grafikákból és Photoshop próbálkozásokból.

Mindenekelőtt foglaljuk össze mit tudunk biztosan a Tesla pick-upról? Nos nem sok a hivatalos információ, de Musk korábban mondott mér olyat, hogy egy cyberpunk behatású dizájnra számíthatunk, olyasfélére mint a Blade Runner filmek kulisszái között furikázó járművek. Kérdésre, hogy egy ilyen formavilág nem teszi-e réteg termékké az autót, Musk annyit mondott, hogy neki nagyon tetszik és bár valószínűleg megosztó lesz, ha nagyon kevés ember veszi, akkor majd lehet csinálnak egyszer egy „rendes” pick-upot is.

Hivatalos képet nem kaptunk eddig, illetve egészen pontosan a Tesla Semi premierjén mutattak egy grafikát, de leginkább viccnek tűnt, mivel az autó a kamion alapjaira épülő olyan hatalmas szörnyeteg volt, mint amiket a hadsereg használ úttalan utakon. A poén kedvéért egy a nagy rivális F-150-re hajazó hagyományos pikc-up volt a képen a Tesla platóján.

A fenti képet komolyan vevők szülték a mostani válogatás egyik irányzatát, miszerint a Musk által kirakott fotó a pick-up orra volt csak elforgatva:

Forrás: Reddit/wjrichardson

Ezt gondolta valaki tovább egy egészen realisztikus változattá:

Forrás: Reddit/Fridtjof61

A másik iskola egy konvencionálisabb méretű, a Model X alvázára épülő pick-upot vizionál. Az ő olvasatukban a Musk által twittelt kép az autó platója volt, rajta egy áttetsző borítással.

Forrás: Reddit/TheAmazingAaron

Ez kicsit extravagánsabb, a Musk által említett irányhoz közelebbi stílusban is elkészült:

Forrás: Reddit/waytomuchsparetime

Egyéb más javaslat, vagy tipp? A kommentekben várjuk az ötleteket!

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.