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
auto
2024. 04. 19. péntek

Október elején kiderült a Polestart 2 hivatalos európai alapára, majd néhány nap múlva a csomagokat is beárazták. Bár az autók az interneten lesznek megrendelhetőek, világszerte összesen 50 bemutatóterem nyitását is tervezik.

Az első ilyen helyszín Norvégiában, Oslóban nyitott meg, ami nem meglepő, hiszen Norvégiában terjed a világon leggyorsabban az elektromobilitás, Oslo pedig az egyik legdinamikusabban növekvő nagyváros. A belvárosi üzletben lehetőség van az autók megtekintésére, a különböző felszereltségek, csomagok összehasonlítására, az alkalmazottak igyekeznek megválaszolni a vásárlók kérdéseit és tesztvezetésre is lehetőség van.

Norvégiában megnyílt az első Polestar bemutatóterem (forrás: Polestar)

A bemutatóterem nem rendelkezik raktárkészlettel, azonban a Polestar 1 már megrendelhető, a Polestar 2 pedig lefoglalható. A személyre szabott igények alapján megrendelt autók szállítása közvetlenül a megrendelők otthoni vagy munkahelyi címére történik majd.

Természetesen a vásárláshoz továbbra sem kötelező egy bemutatótermet meglátogatni, otthonról interneten is leadhatók a megrendelések, az üzletek célja csak a további tájékoztatás elsősorban olyan ügyfelek számára, akik nem mernek fényképek alapján megvásárolni egy autót.

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója elmondta: „Az oslói bemutatóterem rendkívül különleges. A helyszín tökéletes, a város szívében található, ahová az emberek vásárolni és kikapcsolódni járnak. A modern üzletünk egy régi épületben kapott helyet, ami megerősíti azt az érzést, hogy a tökéletes formatervezés időtálló. A teljesítmény számunkra nem csak az autó kiemelkedő dinamizmusát jelenti, hanem azt is, hogy ügyfeleink nap minden nap élményeket élhetnek át a kiválasztott Polestar modellel. ”

Norvégiában megnyílt az első Polestar bemutatóterem (forrás: Polestar)

„A Polestar Space megváltoztatja az autókereskedések arculatát” – mondta Jonathan Goodman, a Polestar üzemeltetési igazgatója. „A bemutatóteremben nincsenek értékesítők és nem parkolnak járművek az udvaron, nincs kemény értékesítési szándék, nincs szükség az árukészlet forgására, ez egy teljes mértékben ügyfélközpontú élmény. Az érdeklődők dönthetik el, hogy milyen mértékben kívánnak kapcsolatba lépni a kiállítókkal és a Polestar szakembereivel. A tökéletes felszereltség kiválasztása után interaktívan adható le a megrendelés egy alkalmazásban, és itt kapja meg az ügyfél a visszajelzést is, amikor a kiválasztott jármű rendelkezésre áll. Az autóvásárlást így szórakoztatóvá tesszük!”

A Polestar bemutatótermekben a tökéletesen megvilágított autók mellett egy termékfalon megtekinthetők az egyes alkotóelemek és virtuális valóság alkalmazásával teljesedik ki az élmény. A „tervezőasztalokon” konfigurált modellek adatait az ügyfelek egyszerűen magukkal vihetik, ha rendelkeznek NFC-kompatibilis mobiltelefonnal, amit az asztalra helyeznek a konfigurátor használata közben.

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.