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
auto
2024. 04. 23. kedd

Genesis prémium SUV épül a Hyundai Kona technikájából?

elektromos autó

Az év elején elkészült az idei új elektromos autó kínálatot, majd néhány hét múlva a használt autó kínálatot bemutató cikkünk, amelyeknél több hozzászólónak is feltűnt, hogy a Hyundai Kona talán az egyetlen olcsóbb modell a jelenlegi kínálatban, amely bizonyos szempontból versenyképes a jóval drágább elektromos autókkal is. Ha méretekben és anyagminőségben nem is, de hatótávban egyértelműen képes megszorongatni két-háromszor drágább autókat is.

Bizonyára a Hyundai is pontosan tisztában van azzal, hogy milyen lehetőségeket nyit számára a Konával megszerzett rengeteg tapasztalat, de azt is pontosan tudják, hogy míg Európában és Ázsiában nagyon kedvelik a vásárlók a Hyundai Konát, addig az Egyesült Államokban kisebb a népszerűsége, igaz nem is forgalmazzák minden államban. A Volkswagen is rámutatott, hogy bizonyos kategóriákban (pl. kompakt ötajtós vagy kombi autók) annyira kicsi az igény, hogy nem feltétlenül érdemes ilyen típussal indítani az adott márka elektromos invázióját.

A Genesis GV80 csak hagyományos hajtással rendelkezik, a GV70 kisebb és elektromos lesz

A MotorTrend friss híréből úgy tűnik, hogy ez hamarosan megváltozhat. A Hyundai csoport fiatal prémium márkája, a Genesis neve alatt érkezhet ugyanis egy új elektromos SUV a kínálatba, amivel az USA piacán is komoly népszerűségre tehet szert a dél-koreai gyártó. Albert Biermann, a Hyundai csoport K+F vezetője is megerősítette, hogy szeretnének a Genesis palettáján akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás modellt is kínálni, igaz egyelőre úgy érzik nincs okuk a sietségre. William Lee, a Genesis márka globális vezetője a MotorTrend érdeklődésére megerősítette, hogy a harmadik crossover modelljük jövőre érkezik, amely egy közepes méretű elektromos autó lesz, és egy új, elektromos platformra épül majd.

A képen egy GV80 belső látható, de minőségben bizonyára a GV70 sem fog elmaradni

Luc Donckerwolke, a Hyundai vezető tervezője újabb információmorzsát hullajtott el: az új GV70 modell nem egy kisebbre méretezett GV 80 lesz, hanem egyedi stílussal rendelkezik majd, természetesen a márka formanyelvét követve. A Genesis korábban azt kommunikálta, hogy 2021-re hat modelljük kerülhet piacra, melyek közül 3 szedán, 2 crossover és egy coupe kialakítású lehet. A terveken azonban a piaci trendeket és vásárlói igényeket látva módosítani fognak, a crossoverek javára.

A gyártó tavaly a New York-ban megrendezett autókiállításon már bemutatott egy elektromos tanulmányautót, ez azonban nem a napjainkban egyre népszerűbb SUV kategóriában indult, hanem egy áramvonalas, érdekes megoldásokat felvonultató városi kisautó volt.

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.