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
auto
2024. 04. 20. szombat

Mindig jót mosolygok, amikor valaki azt mondja, hogy a Tesla nem reklámozza az autóit. A hagyományos értelemben persze nem költenek televíziós reklámokra, vagy óriásplakátokra, de az új médiumokat mesterien kezelik. Most, mintha nem számolnánk már így is visszafelé a napokat a szeptember 22-i akkumulátor napig, tovább fokozták a várakozásokat az esemény promó anyagával.

Ember nem várt még ennyire nanoszálakat

Szerintem legtöbbünk nem hallotta még eddig a nanowire kifejezést, sőt a technológia is annyira új, hogy még a hivatalos magyar fordításban sincs mindig egyetértés.  Szó szerint ugye nanodrótot jelent, de egy online elérhető doktoriban nanoszálat olvastam és megvallom, nekem ez jobban tetszik, így ebben a cikkben ezt fogjuk használni. És, hogy mi az a nanoszál? Nos ez kicsit olyan mint amikor az HBO méltán díjazott Csernobil sorozata után mindenki hirtelen atomfizikus lett és a kommentekben késhegyre menő viták folytak akörül, hogy vajon miért is robbant fel a reaktor. Én most nem szeretném elkövetni ezt a hibát, hiszen a tudomány élvonalába tartozó dolgokról van szó én pedig sem elektorkémikus, sem fizikus nem vagyok. Megpróbálom inkább elismerten felületesen, de laikus szemmel összefoglalni mit is jelenthet a technológia – már ha ezt jelenti be a Tesla szeptember végén.

A jelenleg még csak laboratóriumban létező szilícium nanoszál technológia elméletileg egy nagy áttörés lehet a lítium akkumulátorok terén. A hagyományos Li-ion aksikban az anód általában valamiféle grafitból készül, azonban ha ezt szilíciumra tudjuk cserélni, akkor jelentősen gyorsabban lehet tölteni az akkumulátort és az energiasűrűség is jócskán megnő. A gond csak az, hogy eközben a szilícium szeret tágulni, ami az anyag elhasználódásához vezet. A nanoszálak egy szinte egy dimenziós struktúrát jelentenek, amelyek valami varázslat folytán megoldják ezt a problémát. Laborban már elvileg hozzák ezek a fejlesztések a grafit élettartamát, miközben kapacitásuk annak több mint tízszerese.

Ennél mélyebben nem is mennék bele, mert egyrészt találgatunk csak, másrészt be kellene szereznem 1-2 doktorit hozzá, hogy ne írjak marhaságokat. A lényeg, hogy jóval nagyobb kapacitású és sokkal nagyobb teljesítményű aksik készülhetnek így, ha végre egyszer kijut a laborból a technológia.

Teaser és véletlen egybeesés (vagy nem)

Na de honnan is jutottunk ide és miért pörög ezen most mindenki?

Nos a Tesla elindította a szeptember 22-én esedékes éves közgyűlés és az ezután tartott akkumulátor technológia nap hivatalos weboldalát amihez egy igen érdekes háttérképet választott. Ezt a képet elemezte az internet népe és a „szakértők” szerint nem kizárt, hogy itt bizony szilícium nanonszálakat látunk mikroszkópos nagyításban.

Természetesen a baj nem jár egyedül, hiszen nem elég, hogy egyesek ezt látják bele a földigiliszták párzásának rituáléját ábrázoló képbe, szemfüles online nyomozók rögtön azt is kiszúrták, hogy a Tesla új, a fremonti Kato Roadon található most készülő következő generációs Roadrunner akkumulátor gyára közvetlen telekszomszédja egy bizonyos Amprius Technologies központi kutatólaborja és gyára. Ez a cég véletlenül éppen a szilícium nanoszálak egyik úttörője és ügyfelei közt tudhatja többek között például az Airbust is. Ők már szállítanak is ilyen cellákat – nyilván nem autókba, hanem más, kísérleti felhasználási célokra, mint például az európai repülőgép gyártó elektromos-meghajtás kutatási projektjeihez.

Sőt, a TMC fórum tagjai azt is felfedezték, hogy a Tesla tavaly augusztusban elszipkázott egy vezető beosztású mérnököt is aki 8 évig az Ampriusnál dolgozott.

Forrás: LinkedIn

Aztán, hogy ez csak véletlen egybeesés, találgatás, esetleg egyik vagy másik cég ügyes marketing trükkje, azt majd megtudjuk kevesebb mint 1 hónap múlva.

Frissítés (2020. 08. 28.): Nem kellett egy hónapot várni a megfejtésre:

Elon Musk elárulta mit látunk az aksi nap meghívóján

 

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.