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
auto
2024. 04. 18. csütörtök

Jön a Tesla Bot, a villanyautós cég humanoid robotja

egyéb

A Tesla tegnapi mesterséges intelligencia (MI) napja leginkább a toborzásról szólt, és ennek jegyében most először beszéltek egy olyan projektről, ami új üzletágat nyit a cégnél.

Jönnek a humanoid robotok.

2022 + Elon time

Az elmúlt hetekben úgy tűnt, kicsit elszaladt a ló a Tesla közösség sci-fi kedvelő tagjaival, amikor híre ment, hogy a cég együtt dolgozik Dennis Honggal a UCLA robotikai laborjának vezetőjével. Mindenki hirtelen emberszerű, humanoid robotokról kezdett ábrándozni, ami kicsit irreálisnak tűnt, de úgy tűnik igazuk lett.

A tegnapi program meglepetése a Tesla Bot bejelentése volt, ami a Tesla humanoid robotja lesz. Musk 2022-re ígéri az első prototípust, de tudva, hogy mennyi mindenen dolgozik már most is a vállalat, inkább az lenne a meglepetés, ha tartani tudnák a határidőt. Mondjuk egy prototípus beleférhet, de a sorozatgyártásra bizonyosan éveket kell még várni.

Amit tudni lehet

A robot alapvető tervezési filozófiája, hogy emberszerű legyen. Ez nem csak azért fontos, hogy barátságosabbnak érezzük, hanem azért is mert a világunkat az emberekre szabtuk. A cég itt ugyanazt a filozófiát követi, mint az önvezetés fejlesztésénél: ha egy gépnek az emberek világában kell boldogulnia, akkor ahhoz kell igazítani a dizájnt. Nekünk is kameráink (szemeink) és neurális hálóval működő FSD számítógépünk (agyunk) van, ezzel kell rendelkeznie a gépnek is.

A robotok esetében azért praktikus az emberi forma, mert így lehet rugalmas a felhasználási terület. Egy specifikus feladatra lehet az embernél ügyesebb robotot tervezni, de az nem lesz alkalmas valami teljesen másra is. A világunkat az emberi biológia köré tervezetük.

A Teslabot, kerekítve, 177 centi magas és 57 kilós lesz, és 8 km/h sebességgel tud majd haladni. Ez azért is lesz hasznos, viccelődött Musk, mert így el tudunk szaladni előle ha baj van. Kinyújtott karral nagyjából 5 kilót tud majd felemelni, 20 kilót tud szállítani, és 70 kiló megemelésre lesz képes. Az arcán egy nagy képernyő segít a hasznos információk közreadásával.

A robot célja az lesz, hogy kiváltsa az embert ott, ahol a munka veszélyes, vagy ismétlődő. Bár konkrétan nem volt szó róla, de bizonyosan ebbe a körbe tartozik a Holdon, vagy a Marson történő munkavégzés is, ahol a robot egyik nagy előnye, hogy nincs szüksége levegőre.

Nyitott kérdések

Musk elmondta, hogy a fejlesztés, bár elsőre a Tesla termékkörén kívülinek tűnhet, alapvetően egy logikus továbbgondolása a cég műszaki képességeinek. Már jelenleg is a világ egyik legnagyobb real world AI, azaz a körülöttünk lévő világ megértésén dolgozó mesterséges intelligencia cégének tartják magukat, mivel milliós autóflottájuk agya az FSD számítógép.

Vannak kameráik, saját fejlesztésű MI számítógépük, a villanymotorjaik, a akkumulátortechnológiájuk, mesterséges intelligencia tréning platformjuk (Dojo) és MI szoftverük. Ezek újracsomagolása a humanoid robot.

Musk a fejlesztés kapcsán felvetett pár praktikus, társadalmi, filozófiai kérdést is. Mint elmondta, az emberek által épített gazdaság tulajdonképpen nem más, mint a munkavégzés összessége, így kérdés mi történik ezzel, ha a munkaerő korlátlanná válik? Musk itt az univerzális alapbérben látja az egyik választ.

Amiről nem volt szó, de legalább ennyire lényeges kérdés, minden más ami a robothoz szükséges. Azt látjuk, hogy a Boston Dynamics robotjai már most milyen mozgásra, tornászokat megszégyenítő szaltókra képesek – ez hatalmas előrelépés ahhoz képest, hogy pár éve még egy lépcsőn nem tudtak felmenni. De ez a fejlesztés nincs ingyen, meg kell venni, vagy ki kell kísérletezni. Itt jöhet hól a UCLA robotikai csapata.

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.