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
auto
2024. 04. 25. csütörtök

Miután egy életen át benzines autókat használt, a Spanyolországban élő 87 éves Pedro García bebizonyította, hogy sosem késő elfogadni a fejlődést és a jövőt. Pedro Alicantéban él és az évtizedek során számos Ford márkájú autót tulajdonolt, melyeket egytől egyig a helyi Ford márkakereskedésben, az Auto Christian-nál vásárolt, így remek kapcsolatot alakított ki a kereskedésben dolgozókkal. Amikor a Ford bejelentette első, tisztán elektromosnak fejlesztett autóját, a Mach-e-t a kereskedésben dolgozók gondoskodtak róla, hogy leghűségesebb vásárlójukat meglepjék azzal, hogy az autót elsők között mutatják meg neki.

Hogy Pedro mit érzett a Mach-e láttán, nehéz megmondani, de az biztos, hogy először a dizájn, majd a próbaút után az egész autó meggyőzte és végül egyike volt az első, helyi Mustang Mach-e vásárlóknak.

Villámteszt: Mustang Mach-e

Tiszteletem Pedro bá! Miben segíthetek?

Az autó megrendelését követően a szalonban dolgozók szinte minden lépésnél szorosan együttműködtek a legfrissebb villanyautóssal annak érdekében, hogy segítsék Pedrot az átállásban. Nem mintha a „fiatalembernek” túl sok segítségre lett volna szüksége!

Muchas gracias señores

Bár egyesek azt gondolnák, hogy az ő korában – különösen a sok évtizedes, hagyományos berögződések után – nehéz átállni egy csúcstechnológiás elektromos járműre, Pedro személyes értékesítője, Miguel Estrela szerint az ügyfél gyorsan és tökéletesen magáévá tette az autó használatához szükséges készségeket és ebben köszönte szépen, nem szorult különösebben segítségre. Ez azért is meglepő, mert a szalonban dolgozók számos olyan fiatal érdeklődővel találkoznak nap, mint nap, akik még mindig ijesztőnek és idegennek találják a tisztán elektromos meghajtásra való átállás gondolatát. Ugyanakkor Pedro az élő bizonyíték, hogy még egy életen át tartó benzines, vagy dízeles szokásokkal a hátunk mögött is könnyebb az átállás, mint gondolnánk.

Még véletlenül sem megy benzinkútra

Az elektromos autók kapcsán éppen a töltés és a hatótávpara az, ami leginkább visszatartó erő szokott lenni. Pedro azonban ezekhez szokott hozzá a leggyorsabban. Az otthonában telepített fali töltőt használja és többnyire éjszaka tölt, vagyis minden reggel „teletankolt” autó várja, amit rettenetesen élvez.

„Azt szeretem a legjobban, hogy nem kell a benzinkútra járnom. Telepítettek otthon egy fali dobozt, ami feltankolja az autót, amíg alszom és ennyi az egész.”

Ezen kívül imádja még a Mach-e csendességét, könnyű kezelhetőségét és az egypedálos vezetést, amit gyorsan megszokott. Mivel nem tipikus „nehéz” lábú sofőr, így a hatótávval is tökéletesen meg van elégedve. Állítása szerint még sosem aggódott amiatt, hogy nem ér oda valahová, ahová szeretne.

„Az ember nem mehet szembe a jövővel! A jövő előtt kell járni és ez az autó a jövő autója!”

…állítja Pedro, aki szerint az emberek gyakran félnek a változástól. Célja, hogy megmutassa, hogy még az ő korában sem nehéz, sőt egyenesen élvezetes a jövőhöz való alkalmazkodás, mint azt a legtöbben hiszik!

A Ford Mach-e GT tesztjét elolvashatod itt:

Villámteszt: Ford Mustang Mach-E GT

Ha pedig kíváncsi vagy további részletekre, az alábbi videóban közelebbről is megismerkedhetsz a Spanyol villanymatadorral:

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.