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
auto
2024. 04. 18. csütörtök

Villanyautós családi napot tartottak Gyenesdiáson

események

Múlt szombaton rendezték Gyenesdiáson a II. Villanyautós Családi napot, amelyre közel 200 résztvevő (60 elektromos autóval) regisztrált előzetesen, de sokan érkeztek regisztráció nélkül is, így végül ennél is többen vettek részt az idei év első villanyautós programján, amit Szabó András, keszthelyi villanyautós társunk szervezett.

Pénteken az időjárás nem a legszebb oldalával kecsegtetett bennünket, végül szerencsére egy kellemes, túrázásra alkalmas nap lett a szombat, délutánra kaptunk bőven napsütést is. Már a reggeli gyülekezőre sokan megérkeztek a Balatongyörök szépkilátói találkozási ponton. Eső már nem esett, de a légkör még párás volt, a helyszín ennek ellenére is varázslatosan szép panorámát tárt elénk.

Néhány perccel 10 óra előtt indult a konvoj a rendezvény helyszínére a gyenesdiási Nagymezőre, ahol típusonként csoportosítva parkoltunk le az autókkal. Többen már délelőtt felmásztak a Festetics kilátóhoz, ahonnan a környező hegyekre, a Balatonra, de még a völgyben hagyott autóinkra is csodás kilátás nyílt. Szervezett túra is indult délelőtt, túravezetővel, melynek résztvevői megszavaztak maguknak egy nehezített útvonalat.

András az eseményt egy kvízjátékkal is feldobta, melyen papírmentesen, mobilunkkal a kihelyezett QR kódot leolvasva lehetett részt venni. A kérdések az eseményhez, a helyszínhez, a kiállítókhoz és az ajándékot felajánló vállalkozásokhoz kapcsolódtak, egyes válaszokhoz a helyszínen elég volt körülnézni, másokra már a kérdést figyelmesen elolvasva megtalálhattuk a helyes választ. A kvízt kissé nehezítette, hogy az egyik mobilszolgáltató hálózatában országos kiesés volt délelőtt, és a térerőt is vadászni kellett a terület néhány pontján. A nehézségek ellenére sokan beküldték a helyes válaszokat a 14 órai határidőig.

Déltájban megérkeztek az Önkormányzat által szervezett programra a rendezvényen felvonuló III. Szegedi Honvédzászlóalj, valamint a Gyenesdiási Huszárbandérium, akik több múltszázadi fegyvert a gyakorlatban is bemutattak, a modellrepülősök kiállítása egész nap megtekinthető volt.

Az ebéd technikai okok miatt egy kicsit késett, így a nyeremények sorsolására is jutott idő előtte, a bőséges adag babgulyás pedig azt is kárpótolta, aki esetleg nem nyert a kvízjátékon. Ebéd után többek kérésére egy hosszabb botanikai túrára vitte az érdeklődőket a túravezető, melynek útvonala környékbeli látványosságokat és kilátópontokat is érintett, így nem csak a növényzetben, a panorámában is gyönyörködhettünk.

András egy rövid visszajelzés kitöltésére kéri a résztvevőket, amivel hozzájárulhatnak a későbbi események szervezéséhez, valamint ezúton is köszöni a támogatóknak, hogy segítették a rendezvény megvalósítását és persze mindenkinek a részvételt. Nagy öröm volt számára, hogy a már jól ismert arcok mellett új villanyautósok is csatlakoztak a programhoz. Sokan érkeztek az ország távolabbi részeiről, és külföldről is, Szabadkáról a Nikola Tesla napok szervezői is ellátogattak Gyenesdiásra. Aki ezúttal nem tudott eljönni, idén további villanyautós találkozókra számíthat, melyekről itt, a villanyautosok.hu oldalon is hírt adunk majd. A szintén András által szervezett őszi keszthelyi villanyautós találkozó időpontja már ismert: 2022.09.24. szombat, érdemes már most beírni a naptárba.

A Gyenesdiási villanyautós családi nap támogatói:

  • Autó kozmetika Hévíz (Tóth Gábor)
  • MixTea Baja
  • evDirect
  • TeaPont
  • RiderAutó Veszprém
  • Balatongyörök Önkormányzat
  • Gyenesdiás Önkormányzat
  • Balaton Színház Keszthely
  • Reneszánszlakoma Party Service

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.