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
auto
2024. 04. 19. péntek

Most szombaton (2022.09.10.) Balatonfüreden a már megszokott helyszínen, a Kisfaludy strand parkolója mellett találkozhatnak a villanyautósok és az érdeklődők, az V. Balatoni Villanyautós Találkozón.

Az évről évre egyre több látogatót vonzó eseményen nem csak az e-mobilitással még csak most ismerkedők kaphatnak válaszokat a felmerülő kérdéseikre, de a rutinos, régi öreg villanyautósok is számtalan újdonsággal, érdekességgel találkozhatnak a kiállítók jóvoltából. Érkezik többek között Nissan Ariya, megújult Kia Niro EV és Mercedes-Benz EQE, de színvonalas programokkal is várja a rendezvény a család minden tagját.

Az ismert nagy gyártók, importőrök járművei mellett izgalmas hazai fejlesztésekkel is találkozhatunk, így a VW, az Opel, a Mercedes, a Tesla, a BMW, és a KIA modelljei, elektromos kerékpárok, motorkerékpárok, kisteherautók és kishaszonjárművek is megjelennek, sőt ez alkalommal nem csak két- vagy négykerekű járművek mutatkoznak be, hanem lesz e-surf és magyar gyártású e-hajó is.

A járműveket nem csak kiállítják, egyes példányok tesztvezetésen kipróbálhatók is lesznek, a szakmai beszélgetések és előadások során pedig rengeteg új információt kaphatnak a résztvevők. Nem először kap helyet a találkozón a villanyautós piac, ahol új gazdára lelhetnek a felesleges alkatrészek, akár cserebere, vagy adok-veszek formájában.

A látogatók és kiállítók számára egyaránt ingyenes rendezvény szervezői különleges programról is gondoskodtak: a tombola mellett lesz sétavitorlázás a közeli Koloska Marinában, a vizes sportok kedvelői pedig az MVM Paksi Atomerőmű Sportegyesülete szervezésében ez idő alatt zajló Dolfin Vitorlás Magyar Bajnokságot is megtekinthetik.

Az e-járművek mellől nem hiányozhatnak a töltők sem!

Egy napelemeket telepítő cég szigetüzemű napelemrendszere gondoskodik a villanyautók töltéséről, valamint a rendezvény elektromos ellátását is a helyszínen állítják elő, így a rendezvény külső elektromos hálózatot nem vesz igénybe, kizárólag napenergiából nyeri az áramot. Jön a TEA és a Parkl is, utóbbi Balatonfüreden és Balatonalmádiban töltésre felhasználható ajándék kuponokkal kedveskedik a regisztrált látogatóknak.

A találkozó megrendezését az MVM Paksi Atomerőmű és az ASE Vitorlás Klub támogatja.

A rendezvény ingyenesen látogatható, de egyes programok (pl. tesztvezetés, vitorlázás, tombola, töltő kedvezmény) kizárólag az előre regisztrált vendégek számára érhető el. A regisztráció a szervezők munkáját is nagy mértékben megkönnyíti, így mindenkit arra kérünk, hogy regisztráljon a találkozó honlapján található űrlap kitöltésével.

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.