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
auto
2024. 04. 19. péntek

Telekonferencia Teslából – hamarosan beépítve

egyéb

A Zoom a koronavírus járvány kapcsán vált világszerte ismert vállalattá. Bár felszínesen szemlélve videókonferenciás szolgáltatása nem forradalmian új, számos üzleti és általános applikáció van a telekonferenciákhoz, mégis tudott annyi pluszt nyújtani, hogy a nagyvállalatoktól a távoktatáson át minden területen fénysebesen vált a mindennapi eszköztár részévé.

Bár úgy tűnik, a járvány legnehezebb időszaka már mögöttünk van, a Zoom használata megmaradt, mostantól pedig eggyel több képernyőn válik elérhetővé a szolgáltatás.

Integrálva

Természetesen ma is bárki csatlakozhat egy Zoom konferenciához az autójából, akár a telefonja, akár egy tablet, vagy laptop segítségével. Az autó fedélzeti rendszereibe integrált szolgáltatás használata azonban a kényelem miatt válhat népszerűvé. A telefon képernyője kicsi, ha pedig nincs szélvédőre cuppanó tartónk, akkor kézben kell tartani a készüléket ahhoz, hogy minket is lássanak és mi is nézhessük amit megosztanak. A laptopot és a tabletet pedig elő kell kotorni a táskából, be kell jelentkezni, fel kell csatlakozni a vállalati VPN-re, ráadásul használatuk nem is mindig a legkényelmesebb a kormány és az ülés közé ékelődve.

Forrás: Zoom

Persze ez abszolút a fejlett világ problémáinak sorába illeszkedő nyafogásnak is tűnhet (#FirstWorldProblems), mégis látunk némi fantáziát abban, hogy a Zoom bejelentette, hamarosan a Teslák rendszerére is kiadja alkalmazását. A villanyautó gyártó újabb modelljeinek mindegyike rendelkezik már egy belső kamerával a visszapillantó felett, a központi nagy képernyő pedig kényelmessé teszi a megosztott tartalom követését.

Az ördög persze a részletekben rejlik – és túl sok részletet még nem tudunk. Ha csak álló helyzetben lehet majd használni a szolgáltatást, az kétség kívül a legbiztonságosabb megoldás, de nem biztos, hogy túl népszerű lesz. Ezen segíthet, ha pusztán hangban, a képernyő tiltásával akár vezetés közben is bekapcsolódhatunk a meetingbe, épp úgy ahogy egy kihangosított mobiltelefonnal tennénk, és sokan ma is teszik azt. Az sem kizárt, hogy a videókapcsolathoz WiFi, vagy egy WiFi-vel rendelkező Supercharger állomás kell majd, vagy legalábbis szükség lesz a Tesla Premium Connectivity előfizetésre a mobil adatforgalom megnövekedett forgalma miatt.

A részleteket, és a megjelenés pontos dátumát egyelőre nem árulták el.

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.