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
auto
2024. 04. 25. csütörtök

A BMW a fedélzeti audiovizuális rendszerét kihasználva stadionhangulatot varázsol az autóiba, amivel az első olyan gyártóvá lép elő, amelynek járműveiben streemelhetőek a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga mérkőzései.

forrás: press.bmwgroup.com

Az elektrifikáció kora drasztikusan felgyorsította az autók fedélzeti rendszerének fejlődését, amelyekre folyamatosan érkeznek a frissítések és a különböző kísérleti szoftverek.

A bajor gyártó és a „DFL Deutsche Fußball Liga” közösen jelentette be azt a kísérleti alkalmazást, amely lehetővé teszi a Bundesligával kapcsolatos tartalomfogyasztást a 7-es sorozatba épített ívelt kijelzőn. Bár a Bundesliga applikáció kezdetben kizárólag a müncheniek zászlóshajójában, és csak Németország határain belül lesz elérhető, a bejelentés szerint hamarosan más európai, valamint az ázsiai és amerikai piacon közlekedő járművek tulajdonosai is élvezhetik a stadionhangulatot az autóban.

A két szervezet közötti megállapodás a jövőbeni újonnan piacra dobott egyéb modellekre is kiterjeszthető lesz, vagyis ha a kísérlet sikeres lesz, akkor akár az alacsonyabb árkategóriás modellek vevőinek sem kell lemaradnia a meccsekről. Az első körös tesztidőszak 2024 március 31-ig tart.

Az utasok biztonsága érdekében az autós applikáció videotartalma kizárólag a jármű álló helyzetében lesz megtekinthető, ami töltés, vagy egyéb várakozás közben jöhet jól. A tesztidőszakban a bajorok olyan letölthető, alapvetően statikus tartalmakra összpontosítanak, mint az egyes mérkőzések adatai, a bajnokság eredményei, illetve különböző statisztikák, de akár az élő közvetítés is megtekinthető. A megjelenítés reszponzív és kifejezetten a járműben történő használatra szabták.

Természetesen a Bundesligában nem pont akkor bonyolítják a mérkőzéseket, amikor a járművezetők töltenek, de ez sem jelent gondot. Amennyiben az autó mozgásban van, lehetőség lesz a tartalmak hangfolyamának meghallgatására, így a focit imádó tulajdonosok nem maradnak le semmiről. A tesztelés során, a felhasználók visszajelzéseit is figyelembe véve folyamatosan fejlesztik majd a Bundesliga In-Car Appot.

Ahhoz, hogy az alkalmazás videostreaming funkcióját használni lehessen, az ügyfélnek mindössze aktiválnia kell a beépített eSIM-et a járművében. Amennyiben élő mobilszerződéssel rendelkezik, akkor az autóba telepített 5G kapcsolat azonnal lehetővé teszi, hogy a nagy sebességű hálózat segítségével élvezhessék a meccseket.

forrás: press.bmwgroup.com

Ez volt tavaly a legnépszerűbb elektromos BMW Magyarországon

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.