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
auto
2024. 03. 29. péntek

Mexikóban épülhet a Tesla következő gyára

üzlet

Ez a hír annyiban más, mint a szokásos pletykák, hogy terjesztésében aktívan szerepet vállalnak a mexikói politikusok.

Csak nem tudják a szájukat tartani, vagy így próbálnak nyomást gyakorolni az autógyártóra?

Giga Mexiko

A Tesla jelenleg mindössze négy autógyárral rendelkezik – ehhez jön majd még a Giga Nevada kamiongyártása -, ami még bőven nem elég az autógyártó nagyszabású terveihez. Így egyértelmű, és a cég vezetői sem rejtik véka alá, hogy további helyszíneken építenek majd gyárakat, ideális esetben közel az ellátni kívánt területhez.

A pletykák és szivárgó információk szerint versenyben van egy kanadai helyszín, Dél-Korea, Indonézia és úgy néz ki, hogy Mexikó is. Kanada és Indonézia az akkumulátor alapanyagok kapcsán élvez előnyt, Dél-Korea egy tech-fellegvár, Mexikó pedig egyaránt képes ellátni Dél-Amerikát és az Egyesült-Államokat is.

Most utóbbi helyszín kapcsán repkednek egyre gyakrabban hírek – legutóbb tavaly vélték már sokan annyira biztosan tudni a helyszínt, hogy az érintett Nuevo León állam még óriásplakátokon is üdvözölte az autógyártót. Állítólag Santa Catarina települését szemelték ki.

Forrás: ABC Noticias, Teslamag.de

Azonban Mexikó elnöke nemrég arról beszélt, hogy ezen a helyszínen nincs elég víz egy autógyár létesítéséhez ezért találkozni akar a Tesla vezetőivel, hogy megbeszéljék a kérdést. A mexikói külügyminiszter állítólag már előző héten találkozott a vállalat képviselőivel. A mexikói kormányzat szeretné, ha több munkahely létesülne a délebbi államokban, és állítólag a Teslát is Hidalgo irányába szeretnék terelni.

Az új gyárak kapcsán elképzelhető, hogy a március 1-re szervezett Investor Day eseményen többet is megtudunk.

Meglepő helyeken épülhetnek a következő Tesla gyárak

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.