Formula-E 2018/2019 – a teljes évad

Az elektromos autózás szerelmesei számára fontos, hogy ne csak az utcai autók, hanem a versenyautók is kapjanak elektromos hajtást. Ennek legfőbb szimbóluma a Formula-E, ahol a pilóták ötödik éve mérhetik össze erejüket a tisztán elektromos formaautók volánja mögött. A verseny a világ különböző nagyvárosaiban kialakított utcai pályákon folyik. Az immár második generációs autókat 250 kW-os villanymotor és 54 kWh-ás akkumulátorcsomag hajtja, aminek köszönhetően nincs szükség megállásra vagy töltésre a 45 perc + 1 körös versenyen. A pilóták az összes neves versenysorozatból szivárognak át a Formula-E-be mivel a villanyhajtás új kihívásokat tartogat számukra is.

A 2018/2019-es évad 12 helyszínen 13 futamból áll. A élő közvetítést minden országban valamelyik helyi TV csatorna biztosítja de a FIA Formula-E Youtube csatornáján minden futam visszanézhető. Aki lemaradt az egyes versenynapokról, ezen az oldalon összegyűjtve megtalálja valamennyi verseny videóját és a magyar nyelvű írásos összefoglalókat is.

Az oldal az évad végéig folyamatosan frissül az új videókkal és beszámolókkal!

E-Prix 05 – Hong Kong

Összefoglaló: Hongkongban nyolcszor volt pályán a Safety Car

E-PRIX 04 – Mexikó

Összefoglaló: Óriási drámával zárult a mexikói Fomula-E futam

E-PRIX 03 – Chile

Összefoglaló: Sárga zászló és sok kieső a Chilei futamon. Ismét volt Formula-E!

E-PRIX 02 – Marokkó

Összefoglaló: A Mahindra Racing versenyzője nyerte a Formula-E második futamát

E-PRIX 01 – Szaúd-Arábia

Összefoglaló: Hatalmas verseny már az évadnyitó futamon
A Formula-E világának híreiért és a futamok beszámolóiért keresd a formula-e kategóriát itt az oldalon! Ha még több elektromos versenyautóra vágysz, a Formula-E futamok után nézd meg a Jaguar I-Pace-ek versenyét is!

 

Az évad hírei

1 2 4

Elektromos autót használsz?