Egyedi zöld rendszám igénylése

Normál ügymenet során a zöld rendszámra való cserekor az autó új betű-szám kombinációt tartalmazó azonosítót kap (a cikk írásának idején NLE és NBB kezdetű). A gyorsabb és olcsóbb ügyintézés érdekében ugyanis a hatóság előre legyártatott nagyjából 1500 pár zöld alapszínű rendszámot, így a cserekor nem kell egyedileg legyártani azokat.

Ennek ellenére lehetőség van a korábbi rendszám betű-szám kombinációjának megtartására a zöld háttérszín esetén is. Ehhez előzőleg a kiválasztott okmányirodában igényelni kell a szükséges rendszám egyedi legyártását. Az egyedi rendszám díja így 12.300 Ft. Ugyanígy lehet más, egyedi betű-szám kombinációt is igényelni a zöld háttérszínre váltás esetén.

Az eredetivel megegyező betű-szám kombináció előnye lehet, hogy a váltás után nem kell a rendszámcserét egy temérdek helyre lejelenteni.

Vissza: Zöld rendszám

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »