auto
2024. 02. 24. szombat

Megjelent az Arculati Kézikönyv a pályázati portálon, így kiderült, hogy milyen méretű és kinézetű matricát kell a támogatással vásárolt elektromos járművek hátuljára felragasztani.

Személyautóknál lehetőség van belülről a hátsó ablakra is ragasztani a 100 × 30 mm méretű matricát, de a tulajdonos dönthet úgy is, hogy kívülről ragasztja fel a matricát.

Hátsó üvegezéssel nem rendelkező járművek, például kisteherautók esetén természetesen csak a külső matrica alkalmazható.

Az Arculati Kézikönyv pontosan meghatározza a matrica elkészítésének feltételeit, így a méretet, a színeket és az alkalmazott betűtípust, valamint a felhelyezés pozícióját is előírja.

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.