auto
2024. 02. 26. hétfő

Már az első napon kimerült a villanyautós pályázati keret ötöde

Zökkenőmentesen elindult a vállalati e-autó támogatási program hétfő délután, közölte az Energiaügyi Minisztérium kedden az MTI-vel.

Az első napon 1121 vállalkozás nyújtotta be vissza nem térítendő állami támogatás iránti kérelmét 1440 járműre, 5,6 milliárd forint értékben.

A 30 milliárd forintos keretösszegű programban elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához lehet járművenként 2,8 – 4 millió forintos támogatást igényelni.

A 10 fő alatti létszámmal rendelkező vállalkozások legfeljebb egy, a 10 és 49 fő közöttiek legfeljebb öt, az 50 és 249 fő közöttiek legfeljebb 10, a nagyobbak legfeljebb 16 járművet szerezhetnek be.

A támogatási kérelmek legkésőbb 2025 március végéig nyújthatók be, az online kitöltő felületen, a www.palyazat.gov.hu oldalon.

A pályázó cégek preferenciájának megismerése érdekében egy kérdőív kitöltésére kérjük olvasóinkat, melynek eredményeiről később fogunk beszámolni.

Pályáztál a villanyautós támogatásra?

 

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.