Elektromos autó töltő Székesfehérváron

Új elektromos autó töltő létesült az egyik legforgalmasabb nyári útvonalon az M7-es székesfehérvári pihenőjében. A 60-as kijáratnál (a 62-es út kereszteződésében) álló Albapark Étterem falára egy 22 kW-os (3 fázis, fázisonként 32A) Type2 aljzatos töltő került, amiről a megfelelő kábel megléte esetén bármilyen autó tölthető.

(fotó: Juhász Imre)
(fotó: Juhász Imre)

A töltés indításához szükséges token az étteremben kérhető. A töltés egyelőre ingyenes, és a parkolásért sem kell díjat fizetni. Egy tokennel a töltő 60 percig üzemel. A tokenes indítás miatt a töltő csak nyitvatartási időben (H-Sz: 7-20, V: 7-19) használható. Nyári melegben (tipikusan 30 fokos külső hőmérséklet felett) 11 és 15 óra között a töltő nem használható, mert a rendelkezésre álló energiát az épület 100%-ban felhasználja.

(fotó: Juhász Imre)
(fotó: Juhász Imre)
(fotó: Juhász Imre)
(fotó: Juhász Imre)

A mostani nem az első elektromos autó töltő Székesfehérváron, hiszen a Jancsár Hotel parkolójában már áll egy e-ON oszlop. A mostani telepítés azonban a Balatonra tartó vagy onnan a fővárosba igyekvő autósok szempontjából sokkal ideálisabb helyen található, hiszen egy rövid kávézás vagy ebéd alatt is sok extra km-re elegendő áram tölthető az autóba anélkül, hogy emiatt be kellene hajtani a városba.

(fotó: Juhász Imre)
(fotó: Juhász Imre)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?