Elektromos autó villámtöltő Pécsen

A szolnoki és a siófoki villámtöltőknek köszönhetően a CHAdeMO rendszerű töltést támogató elektromos autókkal már egy ideje az ország déli részéből is elérhetővé vált a főváros, de a napon belüli oda-vissza út Budapestről indulva eddig csak bajosan volt teljesíthető. A Pécsre utazóknak azonban jó hír, hogy mostantól ott is fél óra alatt újra lehet tölteni a Nissan LEAF-eket.

(Fotó: Juhász Imre)
(Fotó: Juhász Imre)

Az egy karos (csak CHAdeMO) DBT rendszerű töltőt a Ste-Ba Kft. telepítette Nissan bemutatóterme és szervize elé. A töltő nyilvános helyen van és bárki számára elérhető, de a szalon egyelőre csak nyitvatartási időben (hétköznap 8-tól 17 óráig, szombaton 9-től 13 óráig) tudja biztosítani a működtetést. A töltő használata egyelőre ingyenes.

(Fotó: Juhász Imre)
(Fotó: Juhász Imre)

Az országban már több helyen is használt DBT töltőoszlop egyenáramú töltést biztosít maximum 110A-en és 400V-on. Ezzel egy teljesen lemerült Nissan LEAF 20-30 perc alatt tölthető fel 80%-ra, de a teljes töltöttség eléréséhez sincs szükség egy óránál hosszabb időre. Ezzel a töltővel a CCS rendszerű (VW, BMW, Mercedes, stb.) modellek és a Type2 csatlakozót igénylő autók (Renault) nem tölthetők. Pécsen ezek töltése a Fordan Hotelnél oldható meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?