Elektromos autó villámtöltő Zuglóban

A magyarországi Nissan szalonokban kialakítandó elektromos autó értékesítési pontokhoz kapcsolódóan elkezdődött a villámtöltő oszlopok telepítése is. Nem kötelező ugyan ilyen töltőt telepíteni, de több forgalmazó is érzi ezeknek a fontosságát. Legutóbb a pécsi Nissan Ste-Ba telephelyén beüzemelt töltőről számoltunk be, most pedig elkészült az első villámtöltő Zuglóban a Nissan Gablini szalonja és szervize mellett.

Nissan Gablini Zugló

2016-07-01_nissan_gablini_zuglo_5

A DBT által Nissan licenc alapján gyártott egyenáramú töltő csak a Nissan autókon is használt CHAdeMO csatlakozóval lett felszerelve, de annak is mára az újabb, masszívabb változatával. A töltő indításához nem szükséges külön kártya, és a tervek szerint a nap 24 órájában elérhető lesz az autósok számára. A telefonon kapott tájékoztatás alapján minden CHAdeMO szabványos autót beengednek majd, de a biztonsági személyzet ottjártunkkor még nem rendelkezett pontos útmutatóval a töltő használatát illetően.

DBT  Quick charger

Újabb típusú Yazaki fej

A most felszerelt töltő maixmális teljesítményen 110A mellett 500V-ot képes leadni, így elméletben 25%-kal nagyobb teljesítményű, mint a korábban telepített hasonló töltők. Hogy ez a gyakorlatban mit jelent a Nissan LEAF-ek esetén azt nem tudjuk, mert a próbához egy közel teli akkumulátoros autóval érkeztünk.

Villámtöltő a Nissan Gablini Zugló szalon mellett

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?