Elektromos autó töltő Balatonfüreden

A Balatonfüredi Yacht Club (BYC) és a GreenAgent Magyarország Kft. együttműködésében átadták a második balatonfüredi elektromos autó töltőt a legpatinásabb balatoni vitorláskikötőben.

Elektromos autó töltő a Balatonfüredid Yacht Clubnál

Az ABL Sursum eMH1 (533) típusú töltő fixen beépített kábelen Type2-es csatlakozót kínál, így elsősorban az európai (Volkswagen, BMW, Volvo, Mercedes, Renault, stb.) elektromos autók és a Teslák töltésére képes. A Type1 csatlakozóval szerelt autók (Nissan, Mitsubishi, Citroen c-Zero, Peugeot iOn, stb.) töltése csak speciális átalakító kábellel lehetséges (egyelőre ilyen nem elérhető a helyszínen; az ELMŰ oszlopokon használt kábel nem megfelelő). A töltő 3 fázison, fázisonként 16A-rel képes tölteni, így teljesítménye 11 kW. A töltés ingyenes, de nem klubtagoknak a parkolásért fizetniük kell. A töltő a nap 24 órájában elérhető.

Elektromos autó töltő a Balatonfüredid Yacht Clubnál

Nem ez az első elektromos autó töltő Balatonfüreden, hiszen a Flamingo Hotel parkolójában már áll egy szintén 11 kW-os e-ON töltő. A Type2 aljzattal ellátott, így gyakorlatilag minden elektromos autó töltéséhez használható töltő használatáért a szállodában fizetni kell.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elektromos autó töltők az Aréna Plázában

Elektromos autót használsz?