Vihar előtti csend: globális villanyautó top 20 – 2019

FRISSÍTÉS: olvasói visszajelzés alapján pontosítottuk a kínai támogatásokról szóló részt.

Az év elején már beszámoltunk a hazai elektromos autó eladásokról, aztán részletesen írtunk az amerikai és az európai statisztika alakulásáról. Most megérkeztek a globális adatok.

Árral szemben

Bár a 2019-es globális személygépjármű eladások tekintetében még csak becslés áll rendelkezésünkre, az egyértelműen látszik, hogy immár másfél éve csökkennek a számok. Tavaly, az előzetes adatok szerint mintegy 77 millió autó kelt el a világpiacon és ebből kicsit több mint 2,2 millió volt tisztán elektromos vagy konnektoros hibrid.

Forrás: ev-sales.blogspot.com; InsideEVs.com; Statista.com

Az is egyértelműen látszik, hogy bár a környezetbarát járművek a globális trendekkel szemben tovább növelték mind eladási darabszámukat, mind arányukat az új autók piacán, a növekedés lelassult és tavaly csak 10% volt.

Az okok sokfélék lehetnek, de mi arra tippelünk hogy döntően az alábbi két tényező befolyásolta a tavalyi számokat.

Forrás: ev-sales.blogspot.com; InsideEVs.com

Mint az a fenti grafikonon is látszik, az eladások kicsit több mint fele továbbra is Kínában történik, ahol a kormányzat nagy erőkkel támogatja az átállást. Csakhogy az utóbbi időben egyre szigorúbb feltételekhez kötötték a kedvezmények mértékét. Már 2018 során változtattak a támogatási rendszeren és kizárták a 150 kilométer alatti hatótávú villanyautókat, 2019 nyarán pedig a limit 250 kilométerre emelkedett. Emellett a támogatások összege is csökkent –  a hibrideknél például 55%-al. A cél az lett volna, hogy a piacot a nagyobb hatótávú, tisztán elektromos autók felé terelje, azonban a gyártók nem tudtak ezzel a változással lépést tartani ezért az eladások rendkívüli mértékben, novemberben például 42%-kal visszaestek 2018-hoz képest. Decemberre kicsit javult a helyzet („csak” -22%), de az éves növekedés így is alig 7% lett. Ezt a világpiac is megérezte.

EZT OLVASTAD MÁR?  Döntött a bíróság: tovább épülhet a német Tesla gyár
A BEV/PHEV arány az új autó eladásokban. Forrás: ev-sales.blogspot.com

A másik faktor, ami mind a szerényebb képességű villanyos, mind pedig a belsőégésű motoros autók eladásait visszafoghatta, az a sok bejelentett, de még nem, vagy csak alig gyártott új villanyautó lehetett. Ha minden igaz, itthon hamarosan már 7-9 millió forint között is kaphatunk 300 kilométer feletti, 5 millió körül pedig  250 kilométer körüli hatótávra képes márkás, európai villanyautót, így sokan kivárnak. A gond csak az, hogy a legtöbb gyártónak rendkívül limitált akkumulátor készletek állnak a rendelkezésére, ezért 2020 ismét egy lassabb év lehet, mielőtt 2021-ben jön a tűzijáték.

Forrás: ev-sales.blogspot.com

Bár a Tesla is folyton arra panaszkodik, hogy nem tudja megfelelő mértékben növelni az akkumulátor gyártását, sokan irigyelnék a problémáikat. Tavaly megduplázták, 106%-kal növelték a Model 3 eladásait, ami 300 ezer eladott darabbal toronymagasan a legnépszerűbb villanyautó volt 2019-ben. Ugyanakkor, mint azt az amerikai és európai számoknál is láttuk, a 3-as sikere, az Y bemutatása és a korábbi eladások kétharmadát kitevő legolcsóbb 75-ös aksi kivezetése erősen megtépázta a Model X és a Model S eladásait. Előbbi számai 20, utóbbié 44 százalékkal estek vissza az előző évhez képest – bár a decemberi adatok a trend fordulását jelezték mindkét típusnál.

Nézze el a kedves olvasó, de a csak Kínában elérhető modellek listáját én átugornám, mert jelenleg nekünk nem jelentenek sokat. Így a továbbiakban pár fontosabb globális modellt emelnék ki.

A Nissan Leaf, ha egy hajszállal is, de megőrizte harmadik helyét a 20%-os visszaesése ellenére is. Úgy tudjuk a Nissan továbbra is számít az autóra a villanyos eladásai tekintetében ezért kíváncsian várjuk, hogy megpróbálják-e gazdagabb felszereltséggel, vagy jobb árakkal visszacsábítani a vásárlóikat.

EZT OLVASTAD MÁR?  Megkezdődött az Audi villanymotorok gyártása Győrben

A BMW 530e eladásai 27%-kal nőttek, így immár a legnépszerűbb PHEV lett a világon, megelőzve a szintén 19%-os növekedést mutató Mitsubishi Outlandert

A nyolcadik Zoe gyakorlatilag csak Európában van a piacon, így eladási adatai már ismerősek lehetnek, a Hyundai Kona villanyos verziója viszont már csak egy hajszálra van lemaradva tőle. (Természetesen a két típus teljesen más méret és árkategóriában versenyzik).

Az i3-as BMW eladásai 20%-kal nőttek és közel 42 ezer darabbal éppen csak hogy megcsípte a 10. helyet a listán a bajor villanyautó. Elsőre furcsa lehet, hogy az e-Golf új belépő a listán, de a VW számos kedvezménnyel tolta meg az autó európai értékesítését, hogy az ID.3 érkezéséig is javuljon valamitől a flotta CO2 átlaga. Ettől azért még nem neveznénk túlzottan versenyképesnek a villany Golfot  – a márka hívei sokkal jobban járnak ha várnak az új ID széria első tagjára.

Végül, különösebb kommentár nélkül alább található a márkák globális toplistája a villanyos és konnektoros hibrid autóik eladásai alapján.

Elektromos autót használsz?