Magyar Villanyautó Klub Egyesület

A Magyar Villanyautó Klub Egyesületet (MAVAK) 2014-ben 11 magánszemély alapította azzal a kinyilvánított céllal, hogy ellássa a hazai villanyautósok képviseletét, átsegítse őket az új közlekedési forma terjedésének idején várható nehézségeken. Bár az alapító tagok döntő többsége nem rendelkezett elektromos autóval, az alternatív meghajtású autót használók hamar többségbe kerültek, ahogy az egyesület új, tenni akaró, aktív tagokkal bővült. Bár jóval többen is csatlakoztak volna a MAVAK-hoz, az egyesület bejegyzése körüli bonyodalmak és a nehézkes csatlakozási procedúra miatt ez alig több, mint 30 embernek sikerült. A tagság 2016 februárjában megszavazta a szabályok racionalizálását, amire az egyesület alapítóinak egy része az alapítás után csatlakozottak kizárásával reagált, mondván a tagfelvételkor elkövetett szabálytalanságok miatt ők nem tagok. Eközben egy szabálytalanul összehívott közgyűlésen eltávolították pozíciójából a tagok kizárásával egyet nem értő addigi elnököt, aminek köszönhetően a MAVAK egy villanyautóval többnyire nem rendelkező személyek 10 fős közösségévé redukálódott.

Bár a már felvett tagok kizárása, illetve a korábbi elnök eltávolítása minden valószínűség szerint szabálytalan volt, a tagok többsége nem pereskedni, hanem villanyautózni szeretne. Mivel a MAVAK-on belül a közösség együttműködése ellehetetlenült 80+ autós (a korábbi MAVAK tagság közel kétszerese) a Villanyautósok közösségen belül képviseli a hazai villanyautósok érdekeit.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »