AC villámtöltő épült Szekszárdon

43 kW-os váltóáramú elektromos autó töltőállomást helyeztek üzembe Szekszárdon a Szluha György utca 7. szám előtt. Az AGT gyártmányú töltőoszlop két autót tud tölteni egyszerre, a rendelkezésre álló összes teljesítményt két autó csatlakozása esetén megosztja az éppen töltődő járművek között. A Type2 végződésű lengő kábelen 43 kW, a beépített Type2 aljzaton 22 kW maximális teljesítmény érhető el. A töltőoszlop internetre csatlakozik, így a pillanatnyi foglaltsági állapota hamarosan megjelenik a TöltőPont alkalmazásban. A kezdetben ingyenesen használható és minden nap a nap 24 órájában elérhető töltő a csatlakozást követően automatikusan indul.

A 43 kW-os AC töltőáramot egyelőre csak a Renault Zoé Q motoros változatai tudják teljes egészében kihasználni, azonban a készülék minden más típusú elektromos autóval is kompatibilis. Egy lemerült kisebb méretű (22 kWh) akkumulátor 35 perc alatt csaknem teljesen feltöltődik róla egy Zoéban.

3 fázisú áramfelvételre alkalmas autók még a Tesla S, X, 3; a Smart Electric nagy töltős változata, a Mercedes B electric és a BMW i3 2016. 06. hó utáni változatai. Ezek 22 és 11 kW-ot tudnak fogadni.

EZT OLVASTAD MÁR?  Díjcsomagok a Mobiliti kínálatában

Elektromos autót használsz?