Megnyílt a Fastned második németországi villámtöltő-állomása is

Miután júniusban megnyitotta legelső németországi töltőállomását a holland Fastned a Kobenz és Frankfurt között elnyúló A3-as autópálya mentén lévő Limburg an der Lahn városában, most újabb helyszínnel bővítette a villanyautósok által használható töltőinfrastruktúrát, mégpedig a 150 000 főt számláló Paderborn városa mellett az A33 autópálya oldalában, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban. Az új állomáson két CCS csatlakozón 175 kW-os teljesítménnyel tölthetőek a villanyautók (ez vélhetően a későbbiekben 350 kW-ra bővül), egy CCS-en 50 kW érhető el, az egy CHAdeMO töltőn pedig szintén 50 kW a maximum, míg váltóáramon 43 kW-tal számolhatunk. Az állomáson átfutó elektromosság teljes mértékben megújuló forrásból származik, a vállalatra jellemző sárga tető pedig 100%-os Fastned-élményt nyújt.

A holland cég saját otthonában jelenleg 76 töltőállomást üzemeltet, de eltökélt szándéka tovább terjeszkedni Európában több mint 1000 állomás megépítésével a legforgalmasabb útvonalak mentén és a nagyvárosok közelében. Németországban még ez év végéig 17 töltőállomás fog megnyílni a Fastned jóvoltából, de emellett az Egyesült Királyság és Belgium is kiemelt célpontjai lesznek a töltőtelepítéseknek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.