Új elektromos Kia SUV Ázsiának

Jövő nyártól elektromos változatot is kap a Kia Seltos néven Koreában és Indiában forgalmazott SUV. Az első évben 10 000 példány gyártását tervezik, írja a thekeea.com. A kompakt crossoverre az indiai piacon már 60 000 példányos előrendelést adtak le. Az autó 2021-ben érkezhet Amerikába, ezt megelőzően 2020 tavaszán a Los Angeles-i autószalonon tervezik bemutatni.

A tervek szerint 2021 augusztusában gyártásba kerülő elektromos változat európai bevezetéséről egyelőre sajnos nincsenek információk. A pletykák szerint a műszaki részletek azonosak lehetnek a Kia e-Niro és Hyundai Kona Electric modellekkel, azaz 64 kWh akku kapacitást és 400 km feletti hatótávban reménykedhetnek a szerencsés ázsiai vásárlók, akik hozzájutnak az első 10 000 példány egyikéhez. A későbbiekben természetesen, ha a növekvő igények ezt indokolják, növelhetik a típus darabszámát.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.