350 töltőpontot adott át az Opel Rüsselsheimben

Pontosan egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy Rüsselsheim am Main városában 1300 elektromos autó töltőpont kiépítését tűzte ki célként az Opel, a RheinMain Alkalmazott Tudományok Egyeteme egy közös projekt keretében, 12,8 millió euró értékben a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásával. Az Opel sajtóközleményben jelentette be, hogy határidőre elkészült 350 töltőponttal a saját flottája számára, amelyekről a céges autókat és a K+F célra használt járműveket töltik majd.

Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója az Opel Corsa-e mellett (fotó: Opel, 2019)

„Az Opel elektromosra vált nem csupán üres ígéret” – mondta Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója. „A következetes villamosítási stratégia fontos eleme a vállalat PACE! elnevezésű stratégiájának, amely magában foglalja a szükséges töltési infrastruktúra létrehozását az itt, Rüsselsheimben, fejlesztett elektromos járműveinkhez. Ez az infrastruktúra elkészült. Szeretném megdicsérni a csapatot a projekt gyors megvalósításáért. Az elektromobilitás gyors áttörésének elősegítéséhez, további ilyen átfogó infrastrukturális projektre van szükség.”

350 töltőpontot telepített az Opel Russelsheimben az Electric City projektben (forrás: Opel)

A 65 000 lakosú városban 72 polgáronként jut majd egy töltőpont, az 1300 töltőpontból álló rendszer (amelyből 900 lesz nyilvános) kiépítésének befejezése után. A város minden kerületében és lakónegyedben, az Opel létesítmények területén, a RheinMain Egyetem campusán, a gewobau Rüsselsheim lakótelepen, egyes szupermarketek és bevásárlóközpontok parkolóban, valamint a városi klinika (GPR) létesítményeiben egyaránt készülnek töltőpontok.

EZT OLVASTAD MÁR?  Itt az új elektromos városi Opel

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.