Az SK Innovation lesz a Hyundai kizárólagos akkumulátor beszállítója

Az NNA japán hírügynökség információja szerint az SK Innovation lesz a Hyundai kizárólagos akkumulátor beszállítója, legalábbis a 2021-től sorozatgyártásba kerülő fél millió példányban gyártani tervezett tisztán elektromos Hyundai crossover számára, amely az E-GMP (Electric-Global Modular Platform) elnevezésű új padlólemezre épül.

Az E-GMP érdekessége, hogy a hírek szerint 800 Voltos technológiát alkalmaznak majd a 2021 első negyedévében a koreai Ulsan iparvárosban gyártásba kerülő autóban. Az SK Innovation akkumulátoraival az új autó 500 km hatótávolságot ígér, a magas feszültségnek köszönhetően pedig a töltési teljesítmény is kiemelkedő lehet, természetesen csak az erre alkalmas töltőkön, például az Ionity hálózatában.

Korábbi pletykák szerint a Hyundai 2021-ben gyártásba kerülő Crossovere a Frankfurtban bemutatott 45 elnevezésű tanulmányautóján alapulhat

Iparági információk szerint a Szöul közelében elhelyezkedő Hwaseong fejlesztőközpontban már folynak a Hyundai és Kia E-GMP platformmal kapcsolatos teljesítmény tesztjei, mivel a tervező munkák már befejeződtek.

Park Sang-kwon, a Heungkuk Értékpapír elemzőjének véleménye szerint az E-GMP alapú villanyautó gyártás megkezdése után várhatóan javul a Hyundai és a Kia számára az elektromos járművek jövelmezősége. Az SK Innovation számára kulcsfontosságú eredmény, hogy megnyerte a belföldi ügyfelét, azonban előfordulhat, hogy Hyundai csoport később egyéb beszállítókkal is szerződést köthet, hogy biztosítsa az elektromos járművek stabil akkumulátor ellátását.

EZT OLVASTAD MÁR?  Mekkora bajban van Elon Musk?

Elektromos autót használsz?