Az SK Innovation lesz a Hyundai kizárólagos akkumulátor beszállítója

Az NNA japán hírügynökség információja szerint az SK Innovation lesz a Hyundai kizárólagos akkumulátor beszállítója, legalábbis a 2021-től sorozatgyártásba kerülő fél millió példányban gyártani tervezett tisztán elektromos Hyundai crossover számára, amely az E-GMP (Electric-Global Modular Platform) elnevezésű új padlólemezre épül.

Az E-GMP érdekessége, hogy a hírek szerint 800 Voltos technológiát alkalmaznak majd a 2021 első negyedévében a koreai Ulsan iparvárosban gyártásba kerülő autóban. Az SK Innovation akkumulátoraival az új autó 500 km hatótávolságot ígér, a magas feszültségnek köszönhetően pedig a töltési teljesítmény is kiemelkedő lehet, természetesen csak az erre alkalmas töltőkön, például az Ionity hálózatában.

Korábbi pletykák szerint a Hyundai 2021-ben gyártásba kerülő Crossovere a Frankfurtban bemutatott 45 elnevezésű tanulmányautóján alapulhat

Iparági információk szerint a Szöul közelében elhelyezkedő Hwaseong fejlesztőközpontban már folynak a Hyundai és Kia E-GMP platformmal kapcsolatos teljesítmény tesztjei, mivel a tervező munkák már befejeződtek.

Park Sang-kwon, a Heungkuk Értékpapír elemzőjének véleménye szerint az E-GMP alapú villanyautó gyártás megkezdése után várhatóan javul a Hyundai és a Kia számára az elektromos járművek jövelmezősége. Az SK Innovation számára kulcsfontosságú eredmény, hogy megnyerte a belföldi ügyfelét, azonban előfordulhat, hogy Hyundai csoport később egyéb beszállítókkal is szerződést köthet, hogy biztosítsa az elektromos járművek stabil akkumulátor ellátását.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.