Az Uber segít kinyitni a Teslákat

Az Uber ügyfelek jelentős részének nehézséget okoz beszállni a Teslákba, ezért a cég push üzenetben küld segítséget, hogy már az autó megérkezése előtt felkészülhessen az utas.

A Hertz autókölcsönző tavaly jelentette be a százezres példányszámú Tesla Model 3 beszerzést, melyet kisvártatva egy megállapodás követett az Uber-rel, amely alapján mintegy 50.000 Teslát kínálnak bérbe az Uber-sofőröknek. A legutóbbi információk szerint az Uber flottájában már legalább 15.000 Tesla dolgozik, a cég pedig egyre több városra terjeszti ki a feláras „Comfort Electric” szolgáltatását, amely villanyautós utazást kínál az ügyfeleknek. Miközben az elektromos autó választásáért többet fizetnek az ügyfelek, a Teslát bérlő Uber sofőrök havonta többszáz dollárt takarítanak meg a hagyományos autósokhoz viszonyítva.

A pozitív tapasztalatok mellett egy apró, de annál fontosabb negatívumra is fény derült. Az Uber flottájában az elektromos autók túlnyomó többsége Tesla, melyek ajtajának kinyitása nehézségekbe ütközik a tapasztalatlan utasok számára, ezért a cég mobiltelefonra küldött push üzenetben, fotóval demonstrálva tanítja meg ügyfeleit a Tesla ajtókilincsek nyitására.

A probléma nem újkeletű, New Yorkban a taxikon is alkalmazták, igaz ott offline üzenetet kaptak az utasok.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.