0-60 mérföld 2 másodperc alatt: Tesla Model S P100D Ludicrous+ Electric GT

Egy néhány másodperces kedvcsináló videó formájában működés közben is bemutatta a Tela Model S-ra épülő versenyautóját az Electric GT Holdings. A P100D Ludicrous+ verzió a teljes belső tér eltávolításának és néhány kisebb-nagyobb módosításnak hála 2 másodperc alatt éri el a 60 mérföld/órás (96,56 km/h) sebességet. A Model S P100D eredetileg 2,5 mp alatt volt képes erre, amin a Ludicrous+ csomag beizzításával tudtak még javítani. Elon Musk korábban 2,1 mp-re becsülte a felesleges komforttól megfosztott autó 0-60-as gyorsulását, amit ezek szerint az új bajnokság szervezőinek 0,1 mp-cel sikerült túlteljesíteniük.

Az Electric GT-t egy nemzetközi versenysorozatnak ígérik, aminek futamait jól ismert, világhírű pályákon tartják 10 csapat részvételével. Bár egyelőre elég kevés konkrétumot lehet tudni a bajnokságról, a szervezők még most is 2017-es indulást ígérnek. Persze addig a szédületes gyorsulás mellett még azt is meg kell oldják, hogy az autó hosszabb ideig is képes legyen a versenytempó tartására anélkül, hogy az egyes komponensek túlmelegednének.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?