Döntött a Lidl

Az idehaza működő üzletláncok közül elsőként lépett a Lidl tavaly, amikor két üzletéhez is villámtöltőt telepített. A villanyautósok szemében fel is értékelődött a cég, hiszen szívesebben járnak olyan helyre, ahol extra szolgáltatást is kapnak. A látszólag idilli helyzetet csak a töltőket gyakran hosszú időre és csapatosan elfoglaló taxik és autómegosztó szolgáltatók árnyalták, aminek eredményeként nem csak a bevásárlás alatt tölteni akaró helyiek, de gyakran a vidékre hazainduló villanyautósok is csak foglalt töltővel találkoztak. A Lidl így akaratán kívül a nála vásárló villanyautósok mellett több profitorientált vállalkozás autóiba is hónapokig finanszírozta az energiát.

Megelégelte az céges autóflották ingyenes töltését a Lidl

Bár a töltőn jól látható helyen már egy ideje szerepel a tiltó felirat, miszerint személy és áruszállítással foglalkozó vállalkozások autói nem tölthetők náluk, ennek nem volt sok foganatja. A tiltást többször csak a készülék áramtalanításával tudták foganatosítani. A töltőn megjelenő feliratot az érintett vállalkozások ugyanis nem tartották hivatalos tájékoztatásnak. Hogy tisztább és egyértelműbb legyen a helyzet, a Lidl most két nagy táblával jelezte, hogy valóban komolyan gondolják, és nem szeretnék más cégek flottáinak ingyen biztosítani az áramot. A töltők a környezetet kímélni akaró Lidl vásárlóknak vannak fenntartva.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a töltőkre ezentúl soha nem kell majd várni, vagy hogy egy-egy vidékre induló autós ne akarná akár 40-50 percig is tölteni az autóját, ha az a következő töltő eléréséhez feltétlen szükséges. De remélhetőleg ezzel megszűnik a két Lidl villámtöltő szervezett, üzemszerű foglalása.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?