Villámtöltőt avattak Budapesten a Helia Hotelnél

Ma délelőtt átadták a nagyközönség számára a budapesti Danubius Hotel Helia (Budapest, Kárpát utca 62-64.) első villámtöltőjét. A 3 szabványt támogató DBT rendszerű töltő a CHAdeMO mellett CCS és Type2 csatlakozón is tudja tölteni az autókat. Egyenáram esetén a maximális töltési teljesítmény 50 kW, míg váltóáramból 43 kW a plafon. A szálloda zárt parkolójában felállított töltő használata ingyenes, a töltő kártya nélkül indítható, de a parkolásért félóránként 180 forintot kell fizetni. A telepítés különlegessége, hogy a villámtöltő mellé 2 db Type2 csatlakozós aljzat is került, amiről 22 kW teljesítménnyel lehet tölteni az autókat. Így a villámtöltő foglaltsága esetén a várakozó autó ha lassabban is, de tölthető. Az AC töltő ráadásul a villámtöltő esetleges meghibásodása esetén tartalék megoldásként is szolgálhat.

(fotók: Kerpely Ádám)

A szállodát üzemeltető Danubius Hotels lánc szeptember végéig 13 magyarországi szállodájának parkolójába összesen 32 töltőpontot tervez telepíteni. Ahogy az átadón megtudtuk, ezek közül csak a most felavatott lesz villámtöltő, a többi helyszínre 2 csatlakozós 22 kW-os AC töltőket terveznek.

A mostani helyszín a héten induló vizes világbajnokság miatt volt kiemelten fontos, hiszen az eseményre villanyautóval érkező vendégek is kényelmesen feltölthetik az autóikat.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elektromos autó töltővel várja vendégeit az Avalon Park Miskolcon

 

Elektromos autót használsz?

Egy gondolat a “Villámtöltőt avattak Budapesten a Helia Hotelnél” című anyaggal kapcsolatban

  • 2017-07-12 at 14:14
    Permalink

    Már nagyon várjuk itt Békés és Csongrád megyében is a töltőket,mert itt is szeretnénk már élvezni azokat az előnyöket amit a Pest és környékbeli elektromos autó tulajdonosok már évek óta élveznek!!!!

    Válasz

Hozzászólás