Villámtöltőt avattak Budapesten a Helia Hotelnél

Ma délelőtt átadták a nagyközönség számára a budapesti Danubius Hotel Helia (Budapest, Kárpát utca 62-64.) első villámtöltőjét. A 3 szabványt támogató DBT rendszerű töltő a CHAdeMO mellett CCS és Type2 csatlakozón is tudja tölteni az autókat. Egyenáram esetén a maximális töltési teljesítmény 50 kW, míg váltóáramból 43 kW a plafon. A szálloda zárt parkolójában felállított töltő használata ingyenes, a töltő kártya nélkül indítható, de a parkolásért félóránként 180 forintot kell fizetni. A telepítés különlegessége, hogy a villámtöltő mellé 2 db Type2 csatlakozós aljzat is került, amiről 22 kW teljesítménnyel lehet tölteni az autókat. Így a villámtöltő foglaltsága esetén a várakozó autó ha lassabban is, de tölthető. Az AC töltő ráadásul a villámtöltő esetleges meghibásodása esetén tartalék megoldásként is szolgálhat.

(fotók: Kerpely Ádám)

A szállodát üzemeltető Danubius Hotels lánc szeptember végéig 13 magyarországi szállodájának parkolójába összesen 32 töltőpontot tervez telepíteni. Ahogy az átadón megtudtuk, ezek közül csak a most felavatott lesz villámtöltő, a többi helyszínre 2 csatlakozós 22 kW-os AC töltőket terveznek. A beruházás a Danubius Hotels és az MVM Partner Zrt. együttműködésének eredménye

A mostani helyszín a héten induló vizes világbajnokság miatt volt kiemelten fontos, hiszen az eseményre villanyautóval érkező vendégek is kényelmesen feltölthetik az autóikat.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?