Villámtöltőt avattak Budapesten a Helia Hotelnél

Ma délelőtt átadták a nagyközönség számára a budapesti Danubius Hotel Helia (Budapest, Kárpát utca 62-64.) első villámtöltőjét. A 3 szabványt támogató DBT rendszerű töltő a CHAdeMO mellett CCS és Type2 csatlakozón is tudja tölteni az autókat. Egyenáram esetén a maximális töltési teljesítmény 50 kW, míg váltóáramból 43 kW a plafon. A szálloda zárt parkolójában felállított töltő használata ingyenes, a töltő kártya nélkül indítható, de a parkolásért félóránként 180 forintot kell fizetni. A telepítés különlegessége, hogy a villámtöltő mellé 2 db Type2 csatlakozós aljzat is került, amiről 22 kW teljesítménnyel lehet tölteni az autókat. Így a villámtöltő foglaltsága esetén a várakozó autó ha lassabban is, de tölthető. Az AC töltő ráadásul a villámtöltő esetleges meghibásodása esetén tartalék megoldásként is szolgálhat.

(fotók: Kerpely Ádám)

A szállodát üzemeltető Danubius Hotels lánc szeptember végéig 13 magyarországi szállodájának parkolójába összesen 32 töltőpontot tervez telepíteni. Ahogy az átadón megtudtuk, ezek közül csak a most felavatott lesz villámtöltő, a többi helyszínre 2 csatlakozós 22 kW-os AC töltőket terveznek.

A mostani helyszín a héten induló vizes világbajnokság miatt volt kiemelten fontos, hiszen az eseményre villanyautóval érkező vendégek is kényelmesen feltölthetik az autóikat.

EZT OLVASTAD MÁR?  Skálázható villámtöltő rendszert mutatott be a Chargepoint

 

Elektromos autót használsz?

Egy gondolat a “Villámtöltőt avattak Budapesten a Helia Hotelnél” című anyaggal kapcsolatban

  • 2017-07-12 at 14:14
    Permalink

    Már nagyon várjuk itt Békés és Csongrád megyében is a töltőket,mert itt is szeretnénk már élvezni azokat az előnyöket amit a Pest és környékbeli elektromos autó tulajdonosok már évek óta élveznek!!!!

    Válasz

Hozzászólás