Elkészült az első Tesla Model 3

Elon Musk múlt heti ígéretének megfelelően, a hét végén legördült a futószalagról az első végleges Tesla Model 3. Ezzel a Model 3 az első Tesla típus, aminek a beharangozott időpontban elkezdődött a sorozatgyártása.

Az első sorozatgyártású Tesla Model 3

Nagyon fontos volt, hogy ne csússzanak a gyártás indításával, hiszen egy néhány hetes vagy hónapos csúszás (ami korábban nem volt szokatlan) dominószerűen döntötte volna romba a cég terveit és a tőzsdei értékelését. A becslések szerint az autóra eddig több, mint 400 ezer előrendelés érkezett, aminek a legyártása így is évekig tarthat. Az első rendelők a hónap végén egy nyilvános átadó ünnepség keretében vehetik át autóikat.

De kié lesz a legelső példány? Az első Model 3 természetesen Elon Musk saját autója lesz, de nem nem alanyi jogon. Az első darab ugyanis annak jár, aki elsőként fizette be az előleget az autóra. Meglepő módon azonban nem a cégalapító, hanem az egyik legnagyobb befektető volt a leggyorsabb. Ira Ehrenpreis azonban meglepte ezzel a lehetőséggel Elon Muskot 46. születésnapja alkalmából, így az első Roadster és az első Model X után az első Model 3 is Muskhoz kerül. A Model S-re annak idején az első csekket Steve Jurvetson, az igazgatótanács egyik tagja állította ki, így abból a típusból nem a cégvezető kapta az első példányt.

EZT OLVASTAD MÁR?  Bizonytalan a Tesla Fremont jövő heti újraindulása

Július 28-án további 30 Tesla Model 3 kerül a tulajdonosokhoz, majd augusztusban 100, szeptemberben pedig 1500 darabot adnak át. Az év végéig a tervek szerint elérik a havi 20 ezer példányos legyártott mennyiséget. Ezzel a Tesla átlépheti az évi 100 ezer legyártott példányt.

Elektromos autót használsz?