Főoldal » zöld rendszám » Zöld rendszámmal Sopronban is ingyenes a parkolás

Zöld rendszámmal Sopronban is ingyenes a parkolás

2017. július 1-től Sopronban is ingyenes a parkolás zöld rendszámmal a város felszíni parkolóiban. A helyi parkolási rendelet június 29-én elfogadott módosítása szerint a közterületi elektromos autó töltőket a zöld rendszámmal ellátott autók csak a töltés idejére, és maximum 3 órás időtartamra foglalhatják el. A parkolási idő kezdetét a rendelet szerint a szélvédő mögé  jól láthatóan kihelyezett „papír vagy egyéb anyagból (pl: műanyag) készült órát” elhelyezve kell jelezni.

Egyhuzamban maximum 3 óráig lesznek használhatók a soproni töltők, a töltés kezdetét ilyen órával kell jelölni.

Ahogy arról már az önkormányzati töltőpályázatok összefoglalásakor is beszámoltunk, a Leghűségesebb város 2 db A kategóriás, tehát 2×22 kW teljesítményű töltőre pályázott. Ezeket az eredeti tervek szerint az Állomás utca 11. szám alá, illetve a Petőfi téri mélygarázsban tervezték felállítani. A legfrissebb elképzelések szerint a mélygarázsba tervezett töltőt a felszínen alakítják ki, de a másik töltő az eredeti helyre, a GYESEV pályaudvar parkolójába kerül.

A pályázati rend jelenlegi szabályai szerint a töltőket nem 2017. december 31-ig (ahogy eredetileg szerepelt), hanem a támogatási szerződés megkötésétől számított 1 éven belül kell üzembe állítani.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »