Supercharger luxuskivitelben

Az Electrek.co friss hírében közöl képeket a Tesla Motors Club (TMC) lelkes közösségére hivatkozva a Tesla legújabb Superchargeréről, ami a kaliforniai Kettleman városában épül. A töltőállomás különlegessége, hogy ez lehet a cég első mega Superchargere (Megachargere?), amiről Elon Musk még a második negyedéves pénzügyi jelentése kapcsán beszélt Augusztusban.

A 40 töltőoszloppal rendelkező állomás egyik érdekessége, hogy a Tesla visszatér az eredeti napelemes koncepcióhoz. Mint ismeretes, a cég eredeti tervei szerint a legtöbb állomás tiszta energiaforrásból táplálkozna és ha zöld áram vásárlása egy régióban nem lehetséges, akkor pl. napelemekkel oldanák meg az energiatermelést.

Forrás: teslamotorsclub.com (Tyl felhasználó)

Bár egy-két ilyen állomás ma is létezik,  korábbi becslések szerint ez a megoldás megduplázza a 150,000 dollárra tehető építési költséget, így a Tesla úgy döntött, inkább épít kétszer annyi állomást, aztán majd később bővít napelemekkel. Persze ez a becslés 4 éves, azóta a napelemek ára is esett, a superchargerek telepítése is nagyüzemi léptéket öltött és a Tesla és a Panasonic elkezdte felpörgetni a New York állambeli napelem/solar roof gyár, a Gigafactory 2 termelését.

Advertisement
Forrás: teslamotorsclub.com (Tyl felhasználó)

Azonban talán még ennél is figyelemreméltóbb, hogy a Tesla saját pihenőt, a reptéri business lounge-okhoz hasonló várót épít, hogy az akár egyszerre 40 Tesla befogadására képes állomáson nyugodt körülmények között pihenhessenek és falatozhassanak a tulajdonosok. Természetesen a legtöbb Supercharger ma is igyekszik „rátelepülni” valami meglévő vendéglátóipari egységre, benzinkútra, szállodára, de itt a Tesla saját maga igyekszik megoldani az ügyfelek megfelelő szintű kiszolgálását.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ez a baj a 22 kW-os AC gyorstöltéssel
Forrás: teslamotorsclub.com (Tyl felhasználó)

Elektromos autót használsz?