November 16-án tudunk meg többet a Tesla Semiről

November 16-ig kell várnunk a Tesla Semi bemutatójára, melyre a napokban küldte ki Elon Musk a hivatalos meghívókat egy új kedvcsináló fantomképpel az elektromos teherautóról. A nagy leleplezésnek eredetileg egy hónappal ezelőtt kellett volna megtörténnie, nagyjából egy időben azzal, hogy a Daimler is bejelentette új, elektromos kamionját, azonban a Model 3 gyártása során felmerült problémák, és Puerto Rico elektromos hálózatának újjáépítése miatt Elon Musk úgy döntött, hogy november közepére halasztja a nagy eseményt, hogy a fontosabb teendőivel tudjon foglalkozni. Akkor, mivel a Tesla vezérigazgatója az utolsó pillanatban fújta le a rendezvényt, a meghívottak utazási költségeit a gyártó állta.

A teherautóról egyelőre alig tudunk valamit. Musk egy korábbi Twitter bejegyzésében a „vadállat” jelzőt használja a kocsira, egy interjúban pedig azt állította, hogy forgatónyomaték és kezelhetőség tekintetében messze túlszárnyalja az összes, jelenleg a piacon elérhető teherautót. Továbbá óriási teherbírásra is számíthatunk, 320-480 kilométeres hatótávval karöltve. A jól csengő ígéreteken kívül egy kémfotóval is rendelkezünk a járműről, amin ha valóban a korábban Semi néven emlegetett jármú látható, akkor bizony egy igencsak futurisztikus teherautót sikerült összedobni a Teslának. Azt pedig, hogy valójában mire lesz képes a teherautó, majd 16-án megtudjuk.

Tesla Semi kémfotó, Forrás: Electrek

Korábban Tesla Semi néven emlegették az Amerikában a nyerges vontatók kategóriáját jelölő semi-trailer truck elnevezésből rövidítve, de a legújabb kommunikációban már csak truck, tehát teherautó néven emlegetik a járművet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.