Üzemel az első magyarországi Tesla Supercharger

Nincs vállveregetés, nincs szalagátvágás, csak egy egyszerű bekapcsolás. Mától működik a Tesla Supercharger hálózatának első magyarországi tagja Győr mellett az M1-es autópálya és a 82-es főút kereszteződésénél az autópálya pihenőben lévő OMV üzemanyagtöltő állomás parkolójában. A töltőponton egyszerre maximum 4 autó tölthető, a töltők maximális teljesítménye 120 kW. Az autópályáról kerülő nélkül elérhető Supercharger állomáson kizárólag csak Teslák tölthetők, de az új dedikált töltő a többi autós életét is segíti azzal, hogy a teslásokat nem kényszeríti a győri illetve tatabányai CHAdeMO töltők használatára. Ezzel egy időben épül, és várhatóan a napokban szintén átadásra kerül a második hazai Supercharger is a Zala megyei Sormás melletti István Parkhotel és Étterem parkolójában.

(fotók: Hunyady Gergely)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.