A német Novitec is beszállt a Tesla Model S tuningolásába

Jó hír azoknak az európai Tesla-tulajdonosoknak, akik már unják kocsijuk kinézetét, vagy csupán valami egyedire vágynak, hogy a németországi Stetten székhelyű tuningcég újabban felvette a Model S-t is a repertoárjába, a Model X mellé. A Novitec elsősorban olyan sportautókhoz kínál optikai fejlesztést, mint például a Lamborghini, Ferrari, Maserati, vagy a McLaren, de a Rolls-Royce és a Tesla birtokosok is biztosan találnak valami szemrevalót a cég honlapján.

A Novitec legújabb kínálata azoknak szól, akik szeretnék egy kicsit feldobni 2016-os vagy az utáni Tesla Model S-ük megjelenését anélkül, hogy drasztikusan átalakítanák azt. Az autó látványán kívül javítható a fék és a felfüggesztés is, azonban a hajtáshoz nem nyúlnak a németek. A tuning leglátványosabb elemei a szénszálas body kit, melynek aerodinamikai hatékonyságát szélcsatornás tesztekkel tökéletesítették a fejlesztők, valamint a 21 colos Vossen könnyűfém felnik, amelyek többféle színben és árnyalatban is választhatók a vevő ízlése szerint. Kétféle felfüggesztés beállítás közül lehet választani elektromosan vezérelhető lengéscsillapítókkal, a fékezésen pedig a karbon-kerámia féktárcsákkal javíthatunk. A beltér is személyre szabható, bőr- illetve Alcantara kárpit bármely színben választható.

Az egyes fejlesztések árairól még nincs információ, de akit részletesebben érdekel a Novitec kínálata, vagy csupán tuningolt sportautókat szeretne látni, az a cég honlapján tájékozódhat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.