Főoldal » elektromos autó » Megérkezett Európába a Daimler elektromos teherautója

Megérkezett Európába a Daimler elektromos teherautója

Mostantól az európai városok utcáin is találkozhatunk a Daimler teljesen elektromos FUSO eCanter elnevezésű kisteherautójával, a vállalat ugyanis az Egyesült Államok után a mi kontinensünkre is megkezdte a kiszállítást.

A Daimler Trucks alá tartozó Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporations által fejlesztett, legelőször sorozatgyártásba kerülő tisztán elektromos teherautó egy főleg rövidebb, városi útvonalakra tervezett jármű mintegy három és fél tonnás összes szállítási kapacitással. Az áramellátást hat darab  420 V-os Li-ion akkucsomag biztosítja, melyek együttesen körülbelül 83 kWh-t eredményeznek, amellyel a kocsi 100 kilométer megtételére képes egy töltéssel. Ez nem hangzik soknak, de a városi szállítási feladatokra bőven elég a Daimler szerint.

A FUSO eCanterre már több vevő is akadt, akik közül a legelső a DHL volt, 6 kisteherautó rendelésével. A legnagyobb logisztikai vállalatnak nem ez az első lépése flottájának elektromosítása felé: saját gyártású kisteherautókat is munkába fog állítani, valamint a Tesla Semiből is előrendelt 10 darabot. A gyártás felfuttatása előtt a Daimler a következő két évben 500 darab eCanter megépítését és kiszállítását tervezi.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.