Bemutatták az üzemanyagcellás Tesla prototípusát

Aki eddig kételkedett benne, hogy valóban megépül és működőképes lesz az üzemanyagcellás meghajtásúvá alakított Tesla Model S, melyről november elején számoltunk be, az bizony most meg fog lepődni.

A projekt a Holthausen Group nevű gáz beszállító, és emellett hidrogén-utántöltő állomásokkal és üzemanyagcellás autókkal is foglalkozó vállalathoz fűződik, amely egy Model S rendszerét törte fel, hogy hidrogén meghajtással is működjön. A holland cég munkatársai szerint az autó így 1000 kilométert képes megtenni, azaz a hatótávja majdnem kétszeresére nőtt, mint az akkumulátoros változatban. Az elkészült, Hesla nevet viselő prototípushoz most képeket és egy videót is kaptunk (hollandul beszélők előnyben):

A korábbi információkkal ellentétben, miszerint az átalakításért 50 000 eurót (15,7 millió forintot) kérnek, a vállalat most azt mondta, hogy nincs tervben további gyártás, maximum néhány partner kap majd egy-egy átalakított Model S-t. A Holthausen Group felvette a kapcsolatot a Teslával is, hogy megmutassa alkotását, az amerikai autógyártó viszont állítólag annyit reagált: „láttuk, de nem kommentáljuk”.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.