Újra üzemel a székesfehérvári Albapark töltője

Kiváló fekvése és az M7-es autópálya ellátatlansága miatt az elmúlt években rendkívül népszerű töltőponttá vált  a Székesfehérvár melletti autópálya pihenőben található Albapark Étterem töltője. A 22 kW-os Type2-es töltő volt sokak számára az egyetlen töltési lehetőség a Balaton és a főváros közt, így szezonban és szezonon kívül is sok villanyautós állt meg ott egy kávéra vagy ebédre. Sajnos ezt a terhelést a készülék nem igazán bírta, így néhány hónapja már nem lehetett rá stabilan számítani.

Tegnap azonban lecserélték a kérdéses berendezést, így mostantól egy 2×22 kW teljesítményű AGT töltő várja az autópályán utazó villanyautósokat. A töltő a tesztüzem ideje alatt még ingyenesen használható, de hamarosan fizetni kell majd a szolgáltatásért, az árképzés jelenleg kialakítás alatt áll. A kábel csatlakoztatása után az A vagy B jelű csatlakozón lévő autó töltésének indítását a kávézó pénztáránál kell kérni. Az új rendszer alkalmas előfizetők, szerződéses partnerek, regisztrált felhasználók nyitvatartási időn kívüli kiszolgálására is, melyet igény esetén az üzemeltető Albapark Étterem vezetésének lehet jelezni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.