Augusztus 15-én indul a MOL 5. villámtöltő helyszíne

A MOL Plugee szolgáltatás működését bemutató prospektusban található stilizált Budapest térkép tanúsága szerint augusztus 15-én nyílik az ötödik, elektromos autó villámtöltővel is felszerelt MOL benzinkút Budapesten. Az Istenhegyi út 55., a Kerepesi út 5-7., a Könyves Kálmán körút 41/C. és a Hunyadi János utca 2. után a következő villámtöltő a (külső) Váci út 84-90. szám alatt éppen felújítás alatt álló töltőállomáson helyezik üzembe.

A benzinkúton már áll a villámtöltő is, ami ezúttal nem a Siemens és nem is az Efacec márka terméke, hanem egy ABB Terra oszlop, amin DC oldalon 50, AC oldalon pedig feltehetőleg 22 kW teljesítménnyel lehet majd tölteni. Mivel a MOL többi villámtöltője mától lett fizetős rendszerű, nagy valószínűséggel ez a töltő a megnyitás pillanatától fizetős lesz.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.