Kipróbáltuk a MOL Plugee fizetős töltését – videó

Ma éjjel nulla órakor elstartolt MOL Plugee néven az olajtársaság fizetős villanyautó töltés szolgáltatása. Az egyelőre négy, hamarosan pedig már öt budapesti helyszínen használható szolgáltatás az első Magyarországon, amely pénzért kínál elektromos autó töltést. Akadnak már olyan helyszínek az országban, ahol a töltőhöz való hozzáférésért fizetni kell (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolója, budapesti Hotel Hélia parkolója vagy a kecskeméti Four Points by Sheraton parkolója), de ezeken a helyszíneken nem a töltésért, hanem a parkolásért kell fizetni.  A MOL Plugee szolgáltatásért a benzinkutak shopjában lehet fizetni, ahol a vásárlásnál jelezni kell, hogy AC vagy DC töltést szeretnénk. Előbbi 1990, utóbbi 2990 Ft alkalmanként. Idő és energiamennyiség (kWh) korlát nincs, DC oldalon 50, AC oldalon 22 kW maximális teljesítménnyel lehet tölteni.

Hogy lássuk, hogy miként működik ez a valóságban, az indulás után elmentünk kipróbálni. Így zajlott a Könyves Kálmán körút-Kőbányai út kereszteződésében lévő villámtöltőnél (de lehet, hogy a teljes rendszeren) az első fizetős töltés.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.