Kész az első V3 Supercharger Kínában és kezdődik a helyi Model 3 kiszállítás

A Tesla China Twitteren jelentette be az első hat V3 Supercharger (SuC) állomás hivatalos megnyitását. Az új 250 kW teljesítményű töltőoszlopokat tartalmazó töltőállomás, amely Shanghai-ban épült, napelemes árnyékolókat is kapott, a közvetlen szomszédjában pedig egy szintén hat állásos V2, azaz max. 120 kW teljesítményre képes SuC állomás található.

Az alábbi videón látható, hogy a Teslák nagy teljesítményű töltésére a kínai szabványnak megfelelő GB/T csatlakozót használják.

Az első V3 állomást néhány nap múlva kipróbálhatják az első helyben, a Gigafactory 3 elnevezésű létesítményben gyártott Model 3 példányok szerencsés tulajdonosai is, ugyanis a Reuters értesülései szerint december 30-án adják át az első 15 vásárlónak a Teslákat. A december 30-i átadó azt jelenti, hogy egy teljes évre sem volt szükség a gyár építésének megkezdése és az első autók átadása között, az átadóra ugyanis pontosan 357 nappal az építkezés megkezdését követően kerül sor. A Kínában gyártott Model 3 ára 355 800 yuan (50 000 dollár), amiből még levonhatók a helyi támogatások.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.