Valóban tudja a tankfordulót a Rivian

Idén nyáron körbejárta az elektromos autó sajtót egy számítógépes animáció, amelyben a Rivian egy helyben megfordult. Természetesen mi is beszámoltunk az érdekes felvételről, azonban a videómegosztókról a Rivian kérésére törölték a videót, később pedig kiderült, hogy a Rivian levédette a „tank turn” és „tank steer” kifejezéseket.

A szellem persze már kibújt a palackból, és mindenki azt találgatta, vajon tényleg képes lesz az animációban látott módon helyben megfordulni a pickup? Mivel a 4 kereket egymástól független villanymotorok hajtják, elvben megoldható a feladat. Egy friss, karácsonyi videóból úgy tűnik, valóban sikerült megoldani. Ez már nem is animáció, hanem valódi videó, ráadásul a Rivian hivatalos csatornáján, így remélhetőleg ez az alábbi videó nem fog hirtelen eltűnni:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.