3700 Tesla 1,5 hét alatt – karácsonyi ajándék érkezett Amsterdam szívébe

Talán a világ egyik legrosszabban őrzött titka, hogy a Tesla ismét negyedéves eladási rekordra készül – 104-105 ezer autót kell leszállítaniuk az év végéig, ha el akarják érni az éves értékesítési célt. Ez 7 ezerrel több, mint az eddigi rekord amit szeptember végén állítottak fel.

Az amszterdami kikötő. Forrás: safety4sea.com

Hogy a minden eddiginél nagyobb hajrát mennyire komolyan gondolják, azt mi sem mutatja jobban, hogy a szenteste előtti napon egy különjárat érkezett Amszterdamba: 3704 Tesla volt a hajón, amit még év vége előtt ki kell szállítani.

Menetrenden kívül

Hogy miért éppen Hollandiába, arról már írtunk nemrég: az év végi adóváltozások miatt ott most elképesztően pörög a villanyautó piac. Ami ennél érdekesebb, hogy közvetlenül a holland fővárosba érkezett a szállítmány San Francisco-ból.

Az RCC Europe vitte az autókat Amszterdamba. Forrás: Marinetraffic.com

Az Európába szánt autók normál esetben a belga Zeebrugge kikötőjébe érkeznek, azután innen kamionokkal viszik a kocsikat a vásárlóhoz legközelebb lévő szalonba. A holland év végi hajrá miatt azonban november 29-én egy külön hajót indítottak útnak Kaliforniából, ami közvetlenül az amszterdami kikötőbe érkezett december 20-án hajnali 2-kor. (A hajó egyébként továbbment Nagy Britanniába, úgyhogy nem kizárt, hogy a brit Middlesbrough kikötőjében is hagy pár autót)

3704 Tesla a kikötőben. Forrás: ad.nl

Hogy még érdekesebb legyen történet, az autókat közvetlenül ott, a kikötőben vehetik át a vásárlók és mivel az év végéig már nincsen túl sok munkanap, gyakorlatilag egy bő hét alatt kell átadni a 3704 autót. Maga az egész procedúra sem tart tovább emberenként 15 percnél ami nem sok idő, de a legtöbben már előre felkészülve érkeznek. Ha kisebb hibákat találnak az autókon, akkor a szervizcsapat akár ott helyben meg is javítja.

Nagyüzemben megy az autók átadása. Forrás: ad.nl

Ha valakit érdekel, hogyan hajtják ki az ilyen hatalmas autószállítók gyomrából a kocsikat és adják át a vásárlóknak, akkor ajánljuk a holland Algemeen Dagblad helyszini videóriportját.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.