Folytatódik a kelet-európai Tesla Supercharger bővítés

Tegnap este végre Lengyelországban is megjelent az első kézzel fogható eredménye az Elon Musk által tavaly nyáron meghirdetett kelet-európai terjeszkedési projektnek. Radomban és Varsóban ugyanis bekapcsoltak egy-egy új Supercharger állomást. Az első helyszínen 4 darab ideiglenes oszlop került elhelyezésre, amit feltehetőleg a melegebb idő beköszöntével véglegesítenek. Varsóban a képek tanúsága szerint egy mélygarázsban már 2 db végleges oszlop üzemel, de ugyanott állítólag a felszínen szintén áll 4 ideiglenes töltő. Így Lengyelországban 6-ra emelkedett a működő Tesla Supercharger állomások száma (Katowice, Kostomłoty, Poznań, Ciechocinek, Varsó és Radom), amelyek természetesen szintén fel vannak készítve a Model 3-ak töltésére.

Mobil Superchargerek a lengyelországit Radomban. Amint melegszik az idő, véglegesítik a telepítést.

 

Varsóban két töltő mélygarázsba került, de ott is áll négy, ami egyelőre raklapról üzemel.

Szlovákiában decemberben kapcsolták fel a mostani körben telepített első Tesla Superchargert a Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš) melletti Deménfaluban (Demänová), ami a harmadik ilyen helyszín az országban. Magyarországon tavaly októberben kettő, decemberben pedig további 3 helyszínnel bővült a Tesla Supercharger hálózat, így hazánkban már 7 helyen van nagy teljesítményű DC töltője az autógyárnak (Győr, Sormás, Törökbálint, Fót, Miskolc, Debrecen és Szeged). A hálózat a következő hónapokban a balti államokban, illetve az év során Romániában és Bulgáriában bővülhet. Magyarországon új helyszín megjelenése nem várható, de Törökbálinton, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden megduplázzák az oszlopok számát, ahogy kellően meleg lesz az idő azok felszereléséhez.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.