Már a Mobiliti töltőit is indítja az Audi töltőkártyája

A hosszabb útra induló villanyautósok helyzete napról napra egyszerűbb, hiszen sorra lépnek piacra újabb elektromobilitás szolgáltatók Magyarországon és Európában egyaránt. Az elektromos autó tulajdonosok azonban gyakran panaszkodnak arra, hogy lassan külön mobiltelefon kell a rengeteg alkalmazás számára vagy egy pakli kártyát kell az autóban tartani, hogy mindenhol tölteni tudjunk. Kaliforniában a töltés egyszerűsítéséhez kötelezővé tették a bankkártya elfogadást, a Tesla alvázszám alapján azonosítja az autókat a saját Supercharger töltőin, az Audi tulajdonosok pedig csekély havidíjért kiválthatnak egy RFID kártyát, amivel számtalan szolgáltató töltőit tudják használni, ráadásul országon belül azonos árat kell fizetni a töltésért minden partnernél, így kellemetlen meglepetésektől sem kell tartani.

Magyarországon a Mobiliti, ELMÜ-ÉMÁSZ, has.to.be és Ionity szolgáltatók töltőit indítja az Audi kártyája

Audi kártyájával egy ideje már indíthatók Magyarországon az Ionity, az ELMÜ-ÉMÁSZ és a has.to.be töltőit. A mai jó hírünk, hogy megkötötték a roaming szerződést az ország legtöbb azonosítást igénylő töltőjének szolgáltatójával, a Mobilitivel is. A lépés azért is különösen fontos, mert a Mobiliti 2019 őszén megvásárolta az e-mobit, így a Mobiliti jelenlegi 112 saját töltőoszlopa mellett hamarosan további 336 oszlopot üzemeltet majd a szolgáltató. Az Audisok így országszerte 448 töltőoszlopot indíthatnak majd a Mobiliti kulcstartón kívül Audi töltőkártyával is. A szerződés további előnye, hogy hamarosan a BMW és Mercedes tulajdonosok is hasonló előnyöket élvezhetnek.

Az Audi szolgáltatására regisztrálók két díjcsomagból választhatnak, az 1600 Ft havidíjért igénybe vehető City csomagban az AC töltés díja Magyarországon 90 Ft/kWh, a DC töltők pedig 77 Ft/kWh díjért vehetők igénybe. A Transit csomag 5800 Ft havidíj mellett az Ionity töltőit is tartalmazza, jelenleg 2500/alkalom, később 94 Ft/kWh árazással. A szolgáltatás igénybevételéhez 1 éves hűséget kell vállalni, azonban az első évben a havidíjat elengedik. Az Audi kártya előnye leginkább külföldi utazásoknál jelentkezik, mert bár a töltési díjak országonként eltérnek, nincs szükség minden meglátogatott országban a helyi szolgáltatónál regisztrációra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.