HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Designed in China – már várják a javaslatokat a kínai tervezésű Teslára

Egy hete, amikor Elon Musk Kínában járt, hogy átadja az első helyi gyártású (MIC – Made in China) Model 3-akat, tett egy bejelentést, amire sokan felkapták a fejüket. Megosztotta, hogy szeretnének nyitni egy K+F központot az országban, amely tervezni fog majd egy autót a globális piacra. A bejelentésben nem is igazán a fejlesztő központ ténye volt a meglepő, hiszen tudjuk, hogy a Tesla a német gigagyár mellé Berlinbe is tervez ilyet. Az azonban nem várt fordulat volt, hogy nem a hazai (kínai) piacra szánt olcsóbb modellben gondolkodnak, hanem egy olyan autót fognak megálmodni Sanghajban, amelyet az egész világon árulnak majd. (A félreértések elkerülése végett ez nem feltétlenül jelenti egy Kínában gyártott autó exportját az amerikai és európai piacra, valószínűbb, hogy a gyártás mindenhol a helyi üzemben történik majd – ez jóval kevesebb politikai és vásárlói tiltakozással jár és a logisztika is olcsóbb).

Forrás: Twitter/@Tesla__Mania

Nos a kínaiak nem vártak sokat, a helyi Tesla leányvállalat már segítségül is hívta a közösségi médiát, ahol várják mérnökök, formatervezők és laikusok véleményét, ötleteit is, hogy mégis milyen dizájn elemektől és megoldásoktól lenne igazán különlegesen kínai ez az új modell.

Természetesen ez a grafika csak kedvcsináló. Hogy hogyan fog kinézni a Kínában tervezett Tesla, azt még senki nem tudja. Forrás: Twitter/@Tesla__Mania

Musk egyébként – nyilván részben a helyieknek udvarolva, ismerve a Kínai vezetés és lakosság büszkeségét – beszélt arról is az átadón, hogy szerinte a kínai művészet fantasztikus és alig várja, hogy ezt az autókon keresztül megosszák a világgal is. Említette azt is, hogy mennyire sajnálja hogy kevés olyan eredeti új dizájn van a világon mint mondjuk a Cybertruck, ami elsőre furának hat, mert annyira új és szokatlan, mégis idővel egyre jobban tetszik és új irányokat nyit meg. Szeretné ha a jövőben több bátor dizájnnal állna elő a Tesla is.

Forrás: Twitter/@Tesla__Mania
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.