Beszélő Teslák érkezhetnek

Az autókat 2019 nyarától kötelező a „forgalom sérülékeny résztvevőit” (azaz a gyalogosokat, kerékpárosokat) figyelmeztető hangjelzéssel ellátni. A gyártók többnyire fehér zajt alkalmaznak erre a célra. A Tesla úgy tűnik ezt is másképp szeretné megoldani, mint a többiek. Elon Musk Twitteren tett közzé egy videót, amelyen az autó beszél az előtte lévő gyalogoshoz, így például egy parkolóban lassan haladva akár udvariasan meg is kérhetjük majd az előttünk bambán sétáló gyalogost, hogy engedjen tovább haladni.

A fenti videóban az autó nem félreugrásra, hanem beszállásra kéri a gyalogost, valami olyasmit hallhatunk angolul, hogy „Ne csak állj ott bambán, inkább pattanj be!” A következő mondatot nem sikerült megértenem, ha valakinek sikerül, írja meg hozzászólásban. Magyarországon nagy jövője lehet a megoldásnak a vidéki burgonya és dinnye árusítást végző mozgó-zöldségesek körében is.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.